Nuttige 1-3 overwinning ESTO

Om in het begin van het seizoen al direct aansluiting te houden op de middenmoot moest er zondag gewonnen worden van NOCKralingen. Dat lukte prima in een zeer sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechter voor velen een rol van onbegrip speelde. Beetje duwen en trekken en de bal afschermen hoort gewoon bij voetbal maar dat mocht allemaal niet. Door hinderlijk veel gefluit werd het spel te vaak onderbroken. Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Carel Verboom. Een bijzonder positieve, actieve en vriendelijke vrijwilliger bij ESTO die vorige week op 62 jarige leeftijd is overleden.

Daarna ontspon zich een wedstrijd met twee ploegen die tactisch nogal verschillend waren. ESTO zocht vaak de vleugel of de diepte met een verzorgde opbouw en de Kralingers breide zich met veel gepingel richting het doelgebied van haar tegenstander. Daar had de verdediging van ESTO weinig problemen mee. ESTO keeper Donny Veenis speelde een hoofdrol en deed zijn vormgebrek van de eerste drie wedstrijden verbleken. Fouten van beide kanten zorgende er voor dat de eerste helft wedstrijd niet zo best was. Het gaat uiteindelijk om het afmaken van de kansen en daar was ESTO aanmerkelijk beter in. In de negende minuut lag nummer één voor ESTO in het Rotterdamse doel. Een prima aanval via een pass in de rechter vleugel bracht Marcel van Roon in stelling. Hij passeerde zijn man en schoof hard de bal richting doelgebied waar de goed spelende Tim van de Lagemaat de 0-1 verzilverde.

Tot de rust waren er over en weer kleine kansen die echter geen verandering brachten in de stand. Na rust nam NOCKralingen het initiatief en rommelde zich lustig door de ESTO verdediging. Zonder echter te scoren, omdat Donny een niet te nemen sluitpost was. In de 58e minuut prikte Marcel van Roon een beetje tegen de verhouding in, de 0-2 binnen. Geklungel met uitverdedigen gaf hem de kans de bal te veroveren en alleen voor de keeper miste hij niet. De wedstrijd werd spannend omdat de Rotterdammers toch bleven aanzetten voor een aansluiter. Die bleef uit en zo kon ESTO een kwartier voor tijd de 0-3 aantekenen. Daaraan vooraf gingen twee overtredingen tegen doorgebroken spelers. Bij de tweede wist Wouter-Jan Bos uit de vrije trap de bal bij achter de verdediging te brengen en Jordy Romijn was er als de kippen bij om de bal binnen te lopen. Even later was er een vrije trap naar aanleiding van een onbenullig duel die de Rotterdammers een penalty opleverde. Prima ingeschoten haalden zij zo verdiend de nul van het scorebord. Exact na 90 minuut blies de scheids af en mocht ESTO verdiend met drie punten naar Bodegraven.