Bodegraven onnodig met lege handen tegen FC Zoetermeer

Op het moment dat Bodegraven vertrekt richting Zoetermeer is de gelijknamige FC al bezig met het opbouwen van een aanstaand feestje in de kantine. Dat er na de rust nog slingers aanwezig waren in het clubgebouw mag ook een verrassing heten. De strijd om de 1e periode leek voor Zoetermeer ongeveer een zekerheid te zijn, maar Bodegraven had het betere van het spel. Zoetermeer moest winnen voor deze prijs en Bodegraven maakte bij winst en positieve uitslagen op andere velden ook nog kans op deze periodetitel.

Twee ploegen met een offensieve speelwijze, flitsende aanvallers die makkelijk scoren en een periodetitel op het spel. De verdediging van beide teams stonden als een huis, maar bij deze wedstrijd was het toch de vraag welke aanvaller zich zou gaan onderscheiden.

Geen van alle 6. Bodegraven had het betere van het spel, maar wanneer de aanvallers de 16 meter naderen werden er verkeerde keuzes gemaakt. Zoetermeer wilde goed opbouwen, maar verder dan een lange bal van eigen helft en duels kwamen zij eigenlijk niet.

Scheidsrechter van Belkum nam dit ook waar en koos ervoor zelf in de schijnwerpers te treden. In een 1e helft waar verder weinig noemenswaardig was gebeurd koos hij ervoor om meerdere malen een geel kartonnetje voor te houden.

De 2e helft was een kopie van de 1e met voetbal wat vooral rond de middenlijn werd gespeeld. De blauw-gele formatie moest winnen en ging met een extra spits spelen, maar de goal moest aan de andere kant vallen.

Bakker stuurde El Boutaybi in de diepte die goed bleef kijken en Hadi een niet te missen kans gaf. Voor het lege doel wat inmiddels was verlaten door de doelman wist Hadi de bal niet juist te raken waardoor de bal rustig doorrolde richting de zijlijn.

Na 75 minuten was het wederom van Belkum die beslissend optrad. Nadat de gele kaarten in de dubbele cijfers waren opgelopen, zonder dat er ook maar één overtreding was gemaakt, beoordeelde de scheidsrechter de situatie verkeerd en gaf een corner aan de thuisploeg. Alleen uit dode spelsituaties wisten zij gevaarlijk te worden en dat wierp nu zijn vruchten af. Vonk en Ruting liepen elkaar in de weg en de bal rolde over de lijn. Volkomen onnodig, maar verslagen werd de wedstrijd uitgespeeld. Zoetermeer wist nog 1 maal te scoren en pakte ondanks het mindere van het spel de 1e periode.

Helaas verloor Bodegraven na een periode van bijna 2 jaar weer eens een uitwedstrijd. Een felicitatie voor de sportieve ploeg uit Zoetermeer. Aanstaande zondag de rug weer rechten tegen Haastrecht aan de Groene Zoom. Aftrap 14:00 uur.