ESTO en Ommoord delen de punten.

In een leuke voetbalmiddag op de Kievitsheuvel deelden beide ploegen met een 1-1 eindstand de punten.

Het weer was prachtig, bijzonder waren de pupillen van de week uit het Giganten team van ESTO die veel plezier hadden in hun doelpuntje. De wedstrijd was sportief en gewoon goed met een prima scheidsrechter. De eindstand werd in de eerste helft bereikt.

ESTO had er zin en ging met uitstekend voetbal van start. Het eerste doelpunt viel in de 9e minuut echter voor Ommoord. Dat was het gevolg van een te zachte terugspeelbal van Gerald Dengering die niet in de gaten had dat er nog een tegenstander achter hem stond. Donny Veenis probeerde nog te redden maar de bal kwam in de kluts vrij en werd in de touwen gedrukt voor de 0-1.

Het goede spel van ESTO wijzigde na deze tegenvaller niet en de druk op het Rotterdamse doel nam verder toe. In de 30e minuut stond Wouter Jan Bos met de bal aan zijn schoen oog in oog met doelman Jamie Huigen. Hij scoorde niet omdat de scherpte voor afronding ontbrak en Huigen uitstekend keepte.

Even later viel de gelijkmaker van de schoen van Jordy Romijn. Beheerst nam hij de bal aan in de zestien aannam en ronde onhoudbaar af. In de 40e minuut mocht Marcel van Roon profiteren van een verdedigingsfout van Ommoord. Alleen voor de keeper bleek hij ook de scherpte te missen en Huigen liet zich niet verschalken.

Na de rust kwamen de in paars geklede mannen van Ommoord beter in de wedstrijd. ESTO zakte wat terug en de verhouding op het veld werden gelijkwaardig. Het duurde 13 minuten na rust voordat er weer een kans ontstond. Dit keer voor Ommoord die de bal van dichtbij tegen het gezicht van Donny Veenis knalde.

Na een kort oponthoud lukte het Ommoord opnieuw een grote kans te creëren, maar ook zij hadden de scherpte niet om te verzilveren. Met nog twintig minuten op de klok pakte ESTO de draad weer op. Enkele messcherpe counters werden verprutst en beheerst door de Ommoordse doelman onschadelijk gemaakt. De stand bleef gelijk met 1-1 en beide ploegen hadden daar wellicht wel vrede mee.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Antibarbari in Rotterdam. Een studentenvoetbalvereniging die afhankelijk van het beschikbare arsenaal aan spelers gevaarlijk kan zijn. De wedstrijd begint om half drie.