CKV Reeuwijk 1 wint eerste duel in de zaal

Na een kortere voorbereiding dan was gepland in verband met de plaatsing van asielzoekers in de Meerkoet, speelde Reeuwijk 1 afgelopen zaterdag thuis hun eerste pot van het zaalseizoen tegen Paal Centraal 1.

Helaas moest er dit keer gespeeld worden zonder Janine Eikelboom en Maartje Bleeker, maar hun afwezigheid werd prima
opgevangen door Cirsten Kwakernaak en Trudie Bukman. Daarnaast maakte Coen Nuijten zijn rentree na enkele maanden last te hebben gehad van rugklachten.

Reeuwijk scheen geleerd te hebben van hun fouten en ze begonnen met een vliegende start, in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden waarin de scherpte er niet vanaf het begin was.

Romy Kwakernaak gaf het startschot door meteen te scoren. Al gauw stond het 4-1 voor Reeuwijk en die voorsprong liep uit tot 10-5 met rust. Na de rust was het zaak voor Reeuwijk om deze voorsprong te behouden, wat ook gebeurde.

Alhoewel er maar drie keer gescoord werd door de thuisploeg, wisten ze het in de verdediging goed dicht te houden. De coach van Paal Centraal probeerde daarom nog een paar keer te wisselen, maar het mocht niet baten.

Bij Reeuwijk werd alleen Cirsten gewisseld voor Eva de Vos in de slotfase. Dit alles bepaalde de eindstand van 13-10 voor Reeuwijk.

Helaas staat de ploeg hierdoor nog niet bovenaan, mede door de bizarre winst van Nexus op Gemini. De volgende wedstrijd is tegen ESDO in Kockengen op 14 november om 18:45.