VSTS Heren 1 zakt terug

Bodegraven – Zaterdag 07 november speelde door Kraan & Roos gesponsord VSTS Heren 1 zijn 2de thuiswedstijd in de 1e klasse. Na een prima seizoenstart was de opdracht om thuis de punten te pakken.

Tegenstander DOS H1, een jonge ploeg, was het seizoen redelijk hetzelfde gestart als VSTS en er stond dan ook een leuke wedstrijd op het programma.

De eerste set startte VSTS rustig en de set liep redelijk gelijk op. Helaas was het harde werk wat de heren de rest van de set lieten zien net niet voldoende voor de eerste set. 22-25 en de eerste set ging wat ongelukkig naar DOS H1.

Er werd niet slecht gespeeld en de opdracht was dan ook de tweede set wel binnen te halen. Het spel wat Kraan & Roos VSTS H1 liet zien was niet geweldig maar de tweede set werd vrij eenvoudig gewonnen met 25-17.

Om de wedstrijd lekker voort te zetten moest de derde set zeker gepakt worden dood VSTS om de wedstrijd daarna zelf binnen te kunnen slepen. DOS H1 kwam wat beter in hun spel en VSTS zakte een beetje weg. Door een sterke middenaanval in de derde set van de kant van DOS, lukte het VSTS Heren 1 niet om de derde set te winnen. 22-25

De enige winstkans was om er een vijf-setter van te maken. VSTS H1 moest dan wel de vierde set winnen anders zou de winst naar DOS H1 gaan. Het spel van VSTS kwam weer wat terug maar echt goed gespeeld werd er niet. Ook de wissels van trainer Jan Verburg konden het verschil niet meer maken en de belangrijke vierde set ging dan ook verloren. 21-25

Hierdoor werd de vierde competitie wedstrijd helaas niet gewonnen maar ging DOS H1 met de overwinning naar huis. Eindstand 1-3

De volgende thuiswedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 28 november om 16:30 thuis in de Sporthoeve.