Wedstrijdverslag Bodegraven-Ommoord

Na een week zonder competitievoetbal bracht Ommoord een bezoek aan de Groene Zoom. Zij kwamen om 3 punten mee te nemen en over Bodegraven heen te gaan in het klassement. Een nat pak en een negentig minuten durende les over hoe je combinatie speelt rijker, keerden zij weer huiswaarts. De 3 punten bleven gewoon in Bodegraven en de postitie in het linker werd rijtje verstevigd.

Bodegraven begon op papier gehavend aan de wedstrijd. Rietveld, Laaouar en Egas ontbraken wegens schorsingen en blessureleed. De elf namen die wel op het wedstrijdformulier verschenen deden het echter uitstekend. Zorgvuldig werd de bal van links naar rechts gespeeld en was het wachten op een doelpunt. Een goede eindpass ontbrak het echter te vaak. De bal werd of te zacht of te hard diep gespeeld. De voorzet was net te hoog of verdween over de achterlijn. De dribbel wet net te lang doorgezet of er werd een andere verkeerde keuze werd gemaakt. Dat de wind hier ook zijn aandeel in had was duidelijk maar Bodegraven hield het onnodig lang spannend.
Na 20 minuten was het dan toch raak. Een wederom te harde bal op Hadi kon door hem op randje 16 met zijn goede techniek nog net worden afgeschermd van de keeper die zijn goal had verlaten. De bal werd terug gelegd op Veelenturf die controleerde en met een boog de keeper passeerde, 1-0.

Niet veel later was het een fout in de opbouw die door Ommoord werd afgestraft en ineens weer wat spanning terug bracht. 1-1. Boutaybi zorgde met een knappe individuele actie op de achterlijn weer voor een voorsprong. Na het passeren van 3 verdedigers schoot hij met wat hulp van de keeper de bal over de achterlijn. 2-1. Vlak voor rust herstelde de keeper zich met een goede redding op een poging van Veelenturf. Een aanval over een groot aantal schijven belanden voor zijn voeten maar een handje van de keeper rolde de bal over de achterlijn.

De 2e helft was een kopie van de 1e met goed combinatiespel en een verkeerde keuzes in de opbouw. Bakker had met een harde pegel in de bovenhoek voor de 3-1 gezorgd en Boutaybi had zijn 2e van de middag gemaakt en daarmee de 4-1 op het score bord gezet. Een foute keuzen en een makkelijk gegeven strafschop zorgde voor de aansluitingstreffer. 4-2. De wedstrijd werd op slot gegooid door een lange bal van doelman Vonk die mede door de wind voor de voeten van Boutaybi kwam. Met een snelle voetbeweging passeerde hij de doelman en schoot beheerst binnen. 5-2. In de slotfase moest Zaal die zich centraal in de verdediging bevond en een goede wedstrijd speelde zich nog laten vervangen vanwege een blessure.

Hopelijk herstellen alle blessuregevallen zich spoedig en kan Bodegraven met een fitte selectie vertrekken naar Gouda waar de ontmoeting met zondag DONK wacht. DONK bevindt zich op de ranglijst 1 plaats onder Bodegraven en het beloofd dus een spannende strijd te worden.