Wedstrijdverslagen Heren en Dames 1 DVC

Afgelopen zaterdag speelden de heren 1 van DVC thuis tegen Rvv heren 2 uit Katwijk.  Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, de bezoekers hadden met een wedstrijd meer een voorsprong van twee punten op dvc.

In de eerste set werd het ook spannend. Beide teams speelde overtuigend met veel variatie. Echt wist Dvc de beslissende punten binnen te halen, 25-23. De tweede werd nog spannender en werd het 29-27. De derde set was voor de tegenstander de laatste kans om meerdere punten mee naar huis te nemen. Echter bleven de heren ondanks een moeilijke start rustig en wisten ze met 25-21 te winnen. In de laatste set werd duidelijk dat de heren uit Katwijk alle hoop hadden opgegeven en won dvc eenvoudig met 25-11.  Daardoor staat het gepromoveerde DVC derde in de competitie.

Dames DVC winnen in Rijswijk

Zaterdag 28 november reisden de dames van DVC af naar Rijswijk. Daar srond een belangrijke wedstrijd te wachten, want de nummer 10 en 11 op de ranglijst moesten spelen tegen elkaar. DVC begon afwachtend aan de eerste set. Er werden vele fouten gemaakt aan de kant van DVC, met name bij de serve. Waardoor DVC de eerste set verloor met 25-21. DVC ging de tweede set goed van start. Ze waren gebrand om deze set naar zich toe te trekken. Door een goede pass konden alle aanvallers goed bediend worden. Hier had Inter Rijswijk moeite mee. DVC speelde overtuigend en hebben de tweede set gemakkelijk binnen gehaald met 13-25. Ook in de derde set werd er netjes volleybal gespeeld. DVC had een goede servicebeurt, waardoor Inter Rijswijk onder druk kwam te staan. Door persoonlijke fouten aan beide kanten heeft DVC de derde set weten te winnen met 20-25. In de vierde set had DVC moeite om de pass onder controle te krijgen, hierdoor kwamen de aanvallers niet tot hun recht. Er werden veel fouten gemaakt en Inter Rijswijk liet goed volleybal zien. Hier had DVC moeite mee. De vierde set moesten zij afstaan aan Inter Rijswijk met 25-17. Er kwam een beslissende vijfde set. DVC was gebrand om deze te winnen, zodat zij Inter Rijswijk onder zich hielden op de ranglijst. DVC liet weer netjes volleybal zien. De pass was weer onder controle en alle aanvallers konden weer worden bediend, waardoor DVC de wedstrijd naar zich toe trok. De vijfde set werd gewonnen met 11-15. DVC speelt donderdag 3 december om 20.00 uur tegen Dosko dames 1 voor de beker.

Door: Hein Wichers