CVC Reeuwijk loopt met de wind mee over Rohda ’76 heen

Reeuwijk, 5 december 2015 – Na de belangrijke overwinning vorige week op Floreant ontving het vlaggenschip van CVC Reeuwijk gemeentegenoot ‘Recht Op Het Doel Af’ (Rohda) ’76. Rohda staat lager op de ranglijst dan CVC, maar komt natuurlijk altijd naar de Groene Zoom om een resultaat weg te snoepen.

Supporters van beide clubs trotseerden de straffe wind om te kijken naar deze derby. Zowel CVC als Rohda begonnen fel aan de wedstrijd, dit leverde een interessante eerste helft op. De wind stond recht over het veld heen, waardoor Rohda de eerste helft de wind in de rug voelde. Dit kwam de lange halen van de bezoekers zeker ten goede, en betekende dat CVC haar heil over de grond moest zoeken. Na een interessante eerste 10 minuten bleef de onfortuinlijke Onne Sijbrandij na een duel liggen. De Reeuwijkse bikkel speelde aanvankelijk door, maar bleek bij nader onderzoek te veel schade opgelopen te hebben in de enkel. De gretige Joep van Keulen kwam in zijn plaats het veld in. Het was Aksel Koopman die de eerste grote kans inluidde: Opgekomen langs de linkerflank gaf hij hard en laag de bal voor. Deze prima pass kwam vlak voor de goal bij Jessy Leidelmeijer terecht, die zijn voet echter niet lekker tegen de bal aankreeg, en deze kans dan ook niet wist te verzilveren. Tegen de wind in wist CVC nog aardig spel aan op de mat te leggen, en kreeg dan ook zeker mogelijkheden tot het open van de score, maar aanvankelijk wilde het nog niet lukken. Hierbij moet gezegd worden dat de gasten ook een aantal keer gevaarlijk werden met schoten op de Reeuwijkse goal. Toen de thee al dampend stond te wachten op beide teams, was het in blessuretijd van de eerste helft Rohda dat na een rommelige fase van CVC profiteerde van geschutter in de Reeuwijkse defensie: Een droge knal in de hoek bepaalde de ruststand: 0-1.

De tweede helft moest CVC dus op jacht, hetgeen gemakkelijker gemaakt werd door de wind die nu in de rug blies. CVC zette direct aan, en hoefde dan ook niet lang te wachten op de gelijkmaker. Joep van Keulen ging op een meter of 30 achter de bal staan om een vrije trap te nemen. Een hard en geplaatst schot vloog zo over de Bodegraafse doelman de kruising in: 1-1. “Ik raakte de bal lekker, en hij werd mooi meegenomen door de wind.’’ Aldus de trefzekere Van Keulen. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Aksel Koopman mocht vanaf de rechter kant een corner nemen. Koopman keek naar de wind en bedacht een gewaagd plan: Koopman keek, Koopman keek nog eens, en Koopman draaide de bal zo in één keer de goal in, een mooi stukje traptechniek: 2-1. Tegen de wind in kreeg Rohda weinig voor elkaar. Het was dan ook de gastheren aan te rekenen dat er niet direct doorgezet werd om de score uit te breiden. Een minuut of 10 voor het eindsignaal kwam dan toch de beslissing. Joep van Keulen nam een corner vanaf de linkerkant. De bal vloog hoog, leek met de wind mee te zeilen en bleef lang in de lucht hangen. Bij de tweede paal kwam Gerben Schonebaum inlopen om, vrij als een vogel, de bal tegendraads in te koppen: 3-1. Vlak voor tijd wist Norbert van Keulen zijn prima spel te bekronen met een goal. Na een goede combinatie wist hij de bal slim langs de keeper te schieten en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Een prima potje voetbal voor CVC Reeuwijk, dat met deze uitslag weer wat dichter bij de bovenste regionen kruipt. Volgende week mag het op bezoek bij medekoploper Docos, een belangrijke wedstrijd dus.