Esto wint met 6-3 in doelpuntencarrousel

Bij CKC, de nummer twee op de ranglijst, had de verdediging zondag het nakijken. ESTO was bijzonder effectief in het benutten van kansen. Opnieuw was ESTO tactisch beter dan haar tegenstander. Als de kansen dan worden benut ben je winnaar zo bleek maar weer eens afgelopen zondag. CKC uit het Rotterdamse Kralingseveer voetbalde goed. Als geheel waren ze echter onder de maat omdat hun verdediging en middenveld verkeerd stond en niet goed communiceerde met elkaar. De ruimte die daardoor werd vrij gegeven kon ESTO dankbaar benutten en de afronding was steeds efficiënt en trefzeker. Na de aftrap had het binnen 2 minuten 1-1 moeten staan. Dat had start van de wedstrijd niet gewijzigd maar langs de lijn was er voor iedereen een zucht van ongeloof, zo groot waren de kansen. CKC nam het initiatief en met verzorgd voetbal wisten zij de ESTO verdediging onder druk te zetten. Tot ieders verbazing opende ESTO echter in de 14e minuut de score. Milan Egic, de klutsmaster van het team, pingelde zich het strafschopgebied in. Hij dreigde de bal voor te geven maar kegelde onverwacht het “leer” onhoudbaar in de korte hoek. Een beetje beduusd pakten de Rotterdammers de draad weer op zonder een kans te creëren. In de 31e minuut kwam uit een fraaie aanval Wouter-Jan Bos oog in oog met de in fel geel getooide keeper van CKC. Wouter-Jan was trefzeker en de 2-0 was een feit. Met nog een kleine 15 minuten op de klok wisten de Rotterdammers toch weer het kleed naar zich toe te trekken met twee doelpunten kort na elkaar rond de 40e minuut. De spanning was terug met een 2-2 stand en een beter voetballende ploeg tegenover ESTO. In de blessuretijd van de eerste helft wist ESTO een beetje hilarisch de stand toch weer om te buigen naar een riante voorsprong. Een corner was de inleiding voor de 3-2. Met de afgeslagen bal pingelde Rob Bruijnen zich het strafschopgebied in en knalde met vier spelers voor zich de bal hard in de verre bovenhoek. Direct daarna kreeg Wouter-Jan Bos vrije doorgang richting het CKC doel en hij prikte de 4-2 binnen.

Na de thee probeerde CKC zich toch weer op te richten en terug te vechten in de strijd. Het bleef bij kleine kansen waarbij hun verdediging teveel opschoof richting de middenlijn en de speelhelft van ESTO. Een snel en slim uitgevoerde counter bracht de bal in de 56e minuut bij Marcel van Roon, hij passeerde zijn man en wist tussen de benen van de keeper door met een hobbelbal de verre hoek te vinden voor de 5-2. Toch was de pot nog niet gespeeld want tien minuten later vloog uit een vrije trap een zwabberbal, gedragen door de wind, langs de graaiende handen van Donny Veenis voor de 5-3. Zo ontstond er weer enige aansluiting voor de Rotterdammers. Het onaantastbare middenveld van ESTO had echter nog wat energie over en Milan Egic snelde op een counter het vijandelijke strafschopgebied binnen. Half struikelend wist de man of the match met zijn tweede doelpunt de eindstand op 6-3 te brengen. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Hilligersberg in Rotterdam, de wedstrijd begint om 14.00 uur.