HOVDJSCR heeft geen moeite met Bodegraven

In de laatste wedstrijd van het jaar 2015 stond voor Bodegraven een Rotterdamse ploeg op het programma. ‘Hoop Op Vooruitgang De Jonge Spartaan Combinatie Rotterdam’ is de naam van deze tegenstander. Een ploeg die door vele tegenstanders al werd bestempeld als de sterkste ploeg in deze 3e klasse. Met de vele blessures en schorsingen hield dit in dat Bodegraven de borst nat kon maken.

HOVDJSCR begon fel aan de wedstrijd en liet vanaf het eerste fluitsignaal zien over een aantal hele goede voetballers te beschikken. Spelers op leeftijd die tactisch erg slim en technisch erg sterk bleken te zijn. Na de bal van links naar rechts te laten rollen en zo nu en dan een strakke pass door de lucht richting de buitenspelers hielden zij de druk op de goal van doelman Vonk. Echt grote kansen werden niet gecreëerd, mede doordat Bodegraven goed compact bleef spelen. Bodegraven was echter niet bij machte om bij balbezit gevaar te stichten nabij het doel van de tegenstander. Een vrije trap van Veelenturf die rakelings naast ging en een scrimmage voor de goal waren de enige mogelijkheden die in de eerste 45 minuten werden gecreëerd.

Een moment van onoplettendheid op het middenveld leverde het 1e doelpunt op. De spits van de Rotterdammers werd diep gestuurd, passeerde een verdediger en wilde zijn collega-spits bedienen. Echter, de voorzet was niet goed en belandde tegen zijn eigen verwachting in met een mooie boog in de netten, 0-1 voor de bezoekers.

Vanwege blessures verschenen van Zaanen en Kalleche niet aan de aftrap in de 2e helft.

Het al zo geplaagde Bodegraven kon dus weer gaan schuiven in de opstelling, maar kwam na 55 minuten wel op gelijke hoogte. Na een fantastische combinatie tussen Hadi en Laaouar was het laatstgenoemde die met buitenkant voet kon binnen tikken (1-1). De vreugde was niet van lange duur, want 5 minuten later lag de bal alweer achter Vonk. Verdedigend uitverdedigen werd fataal en de spits kon zijn 2e van de middag maken. Bodegraven wilde daarna nog wel, maar wederom een verkeerde keuze met te veel man voor de bal leidde de 1-3 in.

De wedstrijd werd in de 80e minuut op slot gegooid door een droge knal in de bovenhoek.

De spits kreeg een opgelegde kans nadat zijn medespeler aan de zijkant 4 spelers van Bodegraven was voorbij gegaan. De 1-4 was ook gelijk de eindstand.

De winterstop komt op het juiste moment. Spelers met pijntjes kunnen hun rust pakken en na de winterstop weer laten zien dat ze in de 3e klasse goed mee kunnen komen.

Precies halverwege de competitie mag Bodegraven concluderen dat de positie op de ranglijst op dit moment te laag is. Grote overwinningen werden afgewisseld met flinke nederlagen. Als één ding duidelijk is geworden in deze competitie is het wel dat iedereen van iedereen kan winnen. Als de selectie fit blijft en de vorm weer terug is bij de spelers zijn wij er van overtuigd dat Bodegraven in de 2e seizoenshelft weer op de ranglijst zal gaan stijgen.