‘VSTS dames 1 wint met overtuiging van koploper’

Afgelopen zaterdag moesten de dames van VSTS tegen de koploper aantreden, in eigen huis.

VTC Woerden D1 dat tot nu toe nog geen wedstrijd verloren had was de tegenstander en de Bodegraafse formatie was vastbesloten hier verandering in te brengen.

De wedstrijd werd gestart met Evelien Haaksman op de spelverdeling, Karin Klein op de diagonaal, Mirjam van der Kruk en Nienke Snelting op het midden, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen op de passer-loper en Anita Michalek als vertrouwde libero.

Vanaf het begin werd er door beide teams strijd geleverd en zo hielden ze elkaar goed in evenwicht. VSTS kwam eerder boven de twintig dan Woerden en had de mogelijkheid de eerste set naar zich toe te trekken maar door persoonlijke foutjes en doortastendheid van Woerden wonnen zij deze set met 25-27.

Niet uit het veld geslagen door het eerste setverlies ging VSTS door met het goede spel wat zij lieten zien. Ze drukten juist het gaspedaal nog wat harder in en met fantastische servicedruk werd Woerden de les gelezen met een setwinst in het voordeel van de thuisploeg met 25-15.

Ook de derde set ging dit nog zo door. De servicedruk was hoog, met series van onder andere Annemarieke Zwaneveld en Nienke Snelting, en zo kon Woerden geen enkel moment in hun spel komen. De services die verwerkt moesten worden werden keurig en constant verzorgd door de passlijn onder leiding van Anita Michalek en zo had Evelien Haaksman haar aanvallers voor het uitkiezen. Mooie omloopballen op Nienke Snelting scoorden en ook blokkerend had zij de nr. 10 van Woerden in de knip.

De derde set werd met 25-13 binnen 18 minuten winnend afgesloten. De dames van VSTS begonnen de vierde set wat wisselvallig. Het harde werken had zo z’n tol geëist maar na een time-out van Pim Scherpenzeel werd de achterstand omgebouwd naar een voorsprong en zo mocht Krystel Termorshuizen met zes punten op rij de set uitserveren naar 25-17 en was de 3-1 winst een feit.

Enorm blij met dit goede resultaat hoopt VSTS de zegereeks voort te zetten. Volgende week mogen zij uit bij Utrecht D2 strijden om de tweede plaats in de 3de divisie B.

Door: Teun Vink