ESTO overwintert met goed gevoel

De inhaal -uitwedstrijd- tegen de hoog geplaatste Rotterdamse fusieclub HOVDJSCR werd met een klinkende 1-4 overwinning afgesloten. Daarmee staat ESTO op een gedeelde 3e plaats in de ranglijst, nog maar net één punt onder de zondag verslagen tegenstander. De overwinning kwam niet makkelijk tot stand. Evenals in de laatste wedstrijden waren het weer de bijzondere momenten die bepalend waren. Zondag was het een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. De Rotterdammers hebben een zeer vaardige ploeg met spelers die op een hoger niveau geacteerd hebben, zelfs in het profvoetbal. Het was belangrijk om de beide spelmakers van de ploeg onder druk te houden. In balbezit was ESTO slordig en zo kon haar tegenstander voortdurend druk zetten op het ESTO doel. Halverwege eerste helft maakte HOVDJSCR dan ook verdiend de 1-0 met een kopbal van dichtbij uit een voorzet vanaf de linkerkant. De wedstrijd kreeg echter een heel ander gezicht toen één minuut voor rust Melvin Gouka, als scherpe mandekker, zijn zoveelste duel aan ging met zijn directe tegenstander. Hij maakte daarbij een overtreding. De tegenspeler vond het echter nog nodig om liggend op de grond wraak te nemen en na te trappen. De goed leidende scheidsrechter twijfelde geen moment en bestrafte dit met een rode kaart. De rust gaf trainer Pieter van Zoest de mogelijkheid tactische aanwijzingen te geven om de overtalsituatie in de tweede helft maximaal te benutten. Zo kwam ESTO met een missie uit de kleedkamer: “niet meegaan met het provocerend spel van haar tegenstander en de ontstane ruimte op het middenveld optimaal benutten”. De diepgang op het middenveld zorgde er voor dat de Rotterdammers, die een opvallend matige conditie hadden, het al snel steeds moeilijker kregen. Rond 55e minuut zorgde Rob Bruijnen via een mooie steekpass van Milan Egic met enig fortuin voor de gelijkmaker 1-1. Nog geen 10 tien minuten later stond de onthutste tegenstander op 1-3 achterstand. Na een mooie aanval met een prima voorzet van Wouter-Jan Bos, knikte Marcel van Roon voor zijn man uit komend de bal in de verre bovenhoek. Direct daarna ging het kunstje andersom en mocht Wouter-Jan bij de tweede paal eenvoudig binnentikken. Met nog een klein half uurtje op de klok brachten de Rotterdammers wisselspelers in de hoop de zaak nog recht te trekken. Daarbij namen zij ook meer risico achterin. ESTO hield tamelijk eenvoudig stand en had verreweg de beste kansen om er grote uitslag van te maken. Misschien wat genadig zo kort voor de kerstdagen bleef het bij één doelpunt. Na een goed lopende combinatie bepaalde Marcel van Roon de eindstand van 1-4. Tot zondag 24 januari 2016 zijn er geen competitiewedstrijden. Op deze zondag komt Haastrecht naar de Kievitsheuvel voor de eerste return in de tweede helft van het seizoen.

Door: Han Koevoets