Leython DC HS5 – DVC HS1

Op vrijdag 15 januari moesten de heren van DVC aantreden tegen Leython. De thuiswedstrijd was met 1-3 verloren gegaan dus er was wat recht te zetten.

Dat de late vrijdagavond DVC niet echt ligt bleek ook in Leiderdorp weer. Hoewel DVC meer kwaliteit aan boord heeft dan Leython wisten de gastheren DVC goed uit het spel te halen. DVC ging het wat rommelige spelletje met de tegenstander meespelen i.p.v. het eigen spel goed te verzorgen. Dit resulteerde in een verlies van de eerste twee sets in 25-17 en 25-22.

Daarna nam DVC het heft in handen, ging beter spelen en zetten orde op zaken. De derde set werd daardoor met gemak naar DVC getrokken en met 15-25 gewonnen. Dit spel werd doorgetrokken in de vierde set die eindigde in 19-25 voor DVC.

Een vijfde set was dus nodig om een beslissing te forceren. Deze beslissende set ging lange tijd gelijk op tot zelfs 14-14. Toch had DVC ook hier het (iets) betere van het spel. De laatste twee punten gingen dan ook, m.n. door twee goede acties van de middenaanval, naar DVC. Uiteindelijk wist DVCde wedstrijd dus, ondanks de 2-0 achterstandom te buigen naar 2-3 winst.

Deze toch nog mooie overwinning brengt DVC terug in de top drie. Bovenin de afdeling staan er echter een aantal teams heel dicht bij elkaar. Er zullen dus zeker nog een aantal spannende wedstrijden volgen!

Door: Hein Wichers