Vriendenschaar verliest van sterker HKC

Er viel niet zo heel veel te halen afgelopen zaterdag in de Wielewaal, Hardinxveld-Giessendam. Daar waar HKC in het eerste kwartier rustig op een 4-0 voorsprong kwam, vocht Vriendenschaar vooral tegen zichzelf. Het lukte niet om onder de zware druk van de tegenstander uit te komen. 8-2 ruststand was veelzeggend. Natuurlijk wisten de bodegravers vooraf dat ze heel duidelijk de underdog waren, maar waarom zou het daarom al gelijk een gelopen race moeten zijn? Vol overtuiging ging Vriendenschaar de strijd aan, alleen het lukte niet zoals gezegd. Na de 8-2 kwam Vriendenschaar nog wel een beetje terug in de wedstrijd. Vooral door hard werken en goed verdedigen stond het 10 minuten voor tijd 10-7. Helemaal geen verkeerde stand, gezien de povere eerste helft. Alleen was het hiermee wel gedaan, HKC scoorde zelfs nog 4 keer en besliste de wedstrijd met 13-7. Jammer voor Vriendenschaar dat zich vooraf wel iets meer had voorgesteld van deze wedstrijd. Maar zeker niet getreurd. Volgende week gaat het er pas echt om spannen, tegen Stormvogels uit West Kapelle. Dan moet er gewonnen om alles nog in eigen hand te houden. De strijd om niet te degraderen is nog lang niet gestreden.

Door: Bert van Drongelen