ESTO laat twee punten liggen

Tegen laagvlieger Haastrecht werden de punten gedeeld met een eindstand van 2-2. Misschien wel terecht gezien het spelbeeld in de tweede helft. Absoluut onterecht gezien de kansen die ESTO kreeg in de hele wedstrijd. Die waren er niet bij Haastrecht en eigenlijk vier onmisbare bij ESTO. Het is altijd weer opvallend hoe een wedstrijd zich kan keren door een ogenschijnlijk niet zo belangrijke gebeurtenis. Dat was in de 5e minuut van de tweede helft een doelpunt van Haastrecht. Een bijzondere gebeurtenis kun je dat niet noemen, want het was gewoon een tegendoelpunt op het moment dat ESTO kort na rust de 2-0 had aangetekend. Maar ESTO was even de kluts kwijt en de gedreven Haastrechters roken toen hun mogelijkheden. In de eerste helft was de 1-0 voorsprong van ESTO een flauwe afspiegeling van de verhouding op het veld. Ondanks hard werken waren de geel-zwart gestreepte mannen uit Haastrecht kansloos terwijl ESTO met prima voetbal er een feest van maakte. Een ruststand van 3-0 had niet misstaan, de werkelijkheid was 1-0. Een keihard schot van Tim van de Lagemaat in de 37e minuut zette deze stand op het scorebord. Verdiend maar niet voldoende na 45 minuten voetbal, zoals later bleek.

Vrijwel onmiddellijk na rust knalde Marcel van Roon de 2-0 in de touwen. Vanuit een mooie voorzet van Wouter-Jan Bos richting de zestien wisten de vuisten van de Haastrechtse doelman Rob de Wit de bal nog te keren. In de rebound maakte Marcel alsnog zijn werk af en er leek geen vuiltje aan de lucht in grijs Bodegraven om met een driepunter van het veld te stappen. Nog geen drie minuten later kaatste doelman Donny Veenis aan de andere kant op het veld een hard schot bal weer in het veld. De rebound van Haastrecht bracht hun de aansluiter naar 2-1. Toen kantelde de wedstrijd. Op het middenveld raakte ESTO de grip kwijt en de opbouw van Haastrecht liep mede daardoor steeds verzorgder. Hoewel nu sporadisch, waren de beste kansen er toch weer voor ESTO terwijl er geen enkele werd gecreëerd door Haastrecht. De 2-2 viel in de 72e minuut. Een schot in de korte hoek werd het veld in gebokst door Donny Veenis. In de rebound lepelde Haastrecht de 2-2 binnen. Met wissels probeerde ESTO het tij te keren en vanuit het middenveld meer druk te zetten op het Haastrechtse doel. Dat lukte redelijk. In de 89e minuut had invaller Jordy Romijn met een poeier uit een vrije positie ongeveer 13 meter voor de doellijn de kans om toch nog alle punten op de Kievitsheuvel te houden. In een reflex wist goalie De Wit de bal te stoppen en zo voor zijn ploeg een punt te behouden.

Volgende week gaat ESTO op bezoek in en bij Stolwijk. Ook laag geklasseerd ploeg maar zondag wel drie punten meegenomen in de uitwedstrijd tegen Oliveo. In Stolwijk wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Door: Han Koevoets