Wedstrijdverslagen H1 en D1 van VSTS

Bodegraven – zaterdag 23 januari stond voor Kraan & Roos VSTS H1 de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op het programma. De tegenstander; Vives H3, een gelijkwaardige tegenstander waar de uitwedstrijd nipt 3-2 van werd verloren. Een mooie kans op sportieve revanche voor de Heren.

De wedstrijd werd door VSTS goed gestart en de voorsprong werd meteen gepakt. De tegenstander, een team bestande uit voornamelijk ervaren mannen, hadden moeite met de harde buitenaanvallen en de sterke midden-blokkering van VSTS Heren 1. De eerste set werd vrij eenvoudig gewonnen met 25-22.

Het was zaak voor VSTS om deze lijn door te zetten en ook de tweede set meteen binnen te slepen. Het spel bleef goed en de tweede set leek ook binnen handbereik. Vives H3 kwam echter beter in hun spel maar het was niet genoeg. De tweede set ging met moeite naar VSTS met 26-24.

De derde set en meestal de lastigste werd door VSTS begonnen zoals de tweede geëindigd was. Met erg veel moeite en een steeds sterker wordende tegenstander. Deze combinatie werd Kraan en Roos VSTS H1 helaas te veel en de set werd overtuigend gewonnen door Vives met 19-25.

Een 4-0 overwinning zat er helaas niet meer in voor VSTS maar 3-1 winnen van een directe concurrent was nog steeds een erg mooi resultaat. De Heren zetten er daarom een tandje en met hard werken en het geluk aan de zijde won VSTS de vierde set spectaculair met 30-28! Hierdoor kwam het totaal op 3-1 in het voordeel van de Bodegravers.

Door deze overwinning klimmen de Heren naar de 4de plek op de ranglijst. De volgende thuiswedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 6 februari om 16:30 thuis in de Sporthoeve.

´VSTS dames 1 neemt revanche op Zovoc´

Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen Zovoc op het programma. Waar VSTS in Zoetermeer nog met 4-0 verloor waren nu de rollen volledig omgedraaid en kon VSTS op een goede manier laten zien dat zij hoger op de ranglijst staat dan de Zoetermeerse formatie.

Judith Terpstra werd door Sieme Boom het veld ingestuurd, samen met Mirjam van der Kruk en Esther van der Beek op het midden, diagonaal Jacky de Graaf die weer volledig hersteld is van haar blessure, Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen op de passer/loperposities en libero Anita Michalek.

De boodschap die mee werd gegeven door Sieme Boom, die het deze wedstrijd zonder Pim Scherpenzeel moest doen die verplichtingen had met de zitvolleybalsters, was vooral het eigen favoriete spelletje te spelen en hoge servicedruk te voeren.

Deze opdracht werd goed uitgevoerd en een kleine voorsprong werd gepakt en niet meer uit handen gegeven: setwinst van 25-21.

De tweede set verliep net als de eerste alleen was de voorsprong nu voor Zovoc, zelfs tot 20-21. Maar een slimme wissel van Sieme Boom om Evelien Haaksman te laten serveren in plaats van Esther van der Beek pakte bijzonder goed uit en de achterstand werd omgebogen in een voorsprong waarna VSTS de set won met 25-23.

De derde set was het verzet van Zovoc gebroken en was het een walk-over en binnen de twintig minuten stond een setstand van 25-13 op het scorebord.

De dames begonnen ook gretig aan de vierde set maar Zovoc vocht ook nog voor een wedstrijdpunt. Elvira Duiven die op 13-13 binnen de lijnen kwam liet aan haar oude club zien hoe scoren moest en deze set werd ook in het voordeel van VSTS afgesloten met 25-20 en zo werden alle vijf de punten in Bodegraven gehouden.

Volgende week mogen de dames in Driebruggen tegen DVC D1 aantreden om 17.00 uur.