Knap verweer Rohda’76 tegen koploper

Rohda’76 heeft het koploper Kagia erg moeilijk gemaakt. Toch moesten de Bodegravers uiteindelijk genoegen nemen met een 2-3 nederlaag. ,,Balen, want vandaag hadden we echt moeten winnen,’’ treurt Chris Nap na afloop van de wedstrijd. ,,Vooral in de eerste helft speelden we heel goed,’’ voegt de spits er nog aan toe.

In de eerste 45 minuten keek Rohda’76 al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Die tegenslag kwam het keurkorps van Boris van Es snel te boven. Eerst zorgde Rick Kattenberg voor evenwicht en Nap hielp zijn ploeg nog voor het rustsignaal aan een 2-1 voorsprong. In de gelijk opgaande tweede helft kende Kagia het geluk van een koploper en kaapte met 2-3 de volle buit weg op sportcomplex De Broekvelden.

Aanstaande zaterdag speelt Rohda’76 een cruciale uitwedstrijd tegen hekkensluiter Oegstgeest. De opponent uit de bollenstreek vergaarde één punt minder dan Rohda’76.

Rabobank Penalty Trofee

Vandaag was tevens de eerste editie van de Rabobank Penalty Trofee. De spelers van de E1 mochten voor de wedstrijd al hun vragen afvuren op de reservespelers van Rohda 1. Vervolgens mochten ze meedoen met de warming-up en hebben ze de spelers van Rohda 1 voor de wedstrijd naar het veld begeleid.

Tijdens de wedstrijd fungeerden de spelers als ballenjongens en –meisje en in de rust mochten ze allemaal twee penalties nemen op de reserve keeper Jeroen Kok. Er moest een beslissingsronde aan te pas komen, maar uiteindelijk plaatsten Daan en Guus zich voor de finale op 7-mei.