Heren BZ&PC komen wéér 1 doelpunt tekort

Na de euforie van vorig weekend, waar de bekerfinale zeker gesteld werd, is het de heren van BZ&PC niet gelukt om de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie te winnen. In een bloedstollende eindfase moesten de Bodegravers het onderspit delven. Brandenburg won met 11-12.
In een nogal leeg en sfeerloos zwembad startte de wedstrijd van beide kanten een beetje mat. BZ&PC kwam na 40 seconden op een 0-1 voorsprong, waarna het echter ruim 6 minuten duurde voordat er een tweede score kwam. De eerste periode eindigde in een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg.
De Bodengravers wisten tot diep in de derde periode goed stand te houden tegen de Bilthovenaren. Echter door een aantal knullige en ongelukkige acties van BZ&PC kwam Brandenburg toch eenvoudig op een 10-6 voorsprong aan het eind van de derde periode.
Gelukkig wist BZ&PC wederom veerkracht te tonen, zoals ze dit de afgelopen weken wel vaker heeft laten zien. Door goed keeperswerk en goals van Joey Schellingerhout en Jorik ter Molen kwamen de heren op een 12-11 achterstand te staan met een nog 50 seconden resterende tijd. De Bodengravers leken nog met een punt naar huis te gaan toen Schellingerhout 7 seconden voor tijd de 12-12 binnen schoot, echter werd deze bal afgekeurd door de arbiter.  In de laatste seconde trof BZ&PC in het zeer vermakelijke duel nog zelfs de lat. De bal mocht er helaas niet meer in en de Bodegravers verloren wéér met 1 doelpunt. Ondanks dit resultaat zijn de mannen in vorm en zal de goede reeks van de afgelopen weken worden doorgezet.
Aankomende zaterdag speelt BZ&PC om 20:45 uur een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter ZV Utrecht. Winst is noodzakelijk om aansluiting bij de middenmoot te houden.
BZ
Foto: Joey Schellingerhout (#9) was met 4 treffers van belangrijke waarde. (Foto: Erwin Korevaar – BZ&PC)
Door: Rogier van Veen



Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie