Onnodig 3-2 verlies ESTO

Met een overwinning stapte NOC-Kralingen tevreden van het kletsnatte kunstgrasveld van ESTO. De slimme ploeg, vaak iets sneller in balbehandeling en wat meer kilo’s in de strijd als het even nodig was, pakte de volle winst. ESTO had moeite met de scherpe achterlijn van de Rotterdammers die geholpen werden door een vilein heftig vlaggende grensrechter. Toch mocht ESTO ook bij zichzelf te rade gaan. Veel onnodig balverlies, verprutsen van te veel goede kansen en een half uurtje belabberd voetbal droegen bij aan het verlies. Na acht minuten viel een onverwacht doelpunt uit een voorzet die over de verdediging van ESTO vloog. Net voor de tweede paal werd de 0-1 binnen gekopt. Even was ESTO van slag maar pakte toch snel weer het betere in de wedstrijd op maar moest het tegen 12 man opnemen.

De grensrechter van Kralingers speelde een onsportieve hoofdrol door herhaalde foutloze doorbraken te ontsieren met vlag. De ver op afstand staande scheidsrechter keurde zelfs een zuiver doelpunt af. Het tweede doelpunt van NOC-Kralingen was te wijten aan knullig balverlies in de 23e minuut op eigen helft. Zo kreeg de slimme spits van NOC-Kralingen vrije doortocht richting Donny Veenis. Hij liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde de 0-2. ESTO ging op jacht naar de aansluiter. De buitenspelval ging maximaal open bij de Kranigers. Toch waren er goede kansen om snel weer een aansluitende doelpunt te maken. De scherpte ontbrak in de afwerking tot in de 41e minuut Milan Egic goed doorzette naar de achterlijn. Zijn voorzet werd door Wouter-Jan Bos verzilverd met een kopbal. Tot de rust waren de beste kansen voor ESTO en er mocht zeker worden gehoopt op een mooi eindresultaat.

Na rust was het toch weer NOC-Kralingen die in de 58e minuut verder uitliep. De organisatie was even zoek vanwege een avontuur van Bas Bakker. Slim en handig pakten de bezoekers NOC-Kralingen de ruimte en liet de bal voor de grabbelende handen van Donny Veenis met een klein tikkie in de korte hoek verdwijnen voor de 1-3. ESTO moest uit haar tactiek van snelle aanvallen naar druk zetten op de vijandige verdediging. Daarbij behoedzaam de achterdeur in de gaten houden. Uiteindelijk lukte het in de 82e minuut de 2-3 te maken. Wisselspeler Jeffy Kok tikte de bal in de zestien even opzij en Marcel van Roon zorgde voor de eindstand 2-3. Er waren voor ESTO nog prima kansen op een gelijkmaker maar de jonge keeper van NOC-Kralingen liet zich niet verschalken. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij koploper Zoetermeer, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Door: Han Koevoets