Keeper van Leeuwen scoort aansluitingstreffer, RVC speelt gelijk

Op de meest winderige dag van het jaar werd het eerste elftal van R.V.C. ’33 verwacht in Vlaardingen. Tegenstander VFC mocht de Reeuwijkers wederom verwelkomen op het mooie sportpark. In het verleden wist RVC hier met een gelijkspel al eens te stunten, maar de rollen waren deze zondag omgedraaid. VFC bevind zich onder RVC op de ranglijst en de wedstrijd in Reeuwijk eindigde al in een ruime overwinning voor RVC, 6-1.

Tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat het weer een belangrijke rol zou gaan spelen. De wind die over het veld raasde maakte het onmogelijk om de inloop velden af te bakenen met dopjes, want deze vlogen met de wind mee het hele veld over. De start van de wedstrijd leek dan ook maar weinig van voetbal weg te hebben. Een reeks aan ingooien was niet vreemd, aangezien de bal steeds buiten de lijnen waaide. Met wind in de rug kon VFC het makkelijkst uitbreken, waardoor de eerste kansen voor de thuisploeg waren. RVC hield lang stand, maar na ruim een half uur spelen werden doelpunt een en twee snel achter elkaar geïncasseerd. VFC ging dus met een 2-0 voorsprong rusten en RVC probeerde zich in de rust op te laden voor een tweede helft waarin minimaal twee keer gescoord diende te worden.

RVC moest even wennen aan de wereld van verschil die de meewind meebracht, maar zorgde al snel voor de aansluit treffer. Keeper Frank van Leeuwen mocht zijn eerste uittrap nemen na een vangbal en wist deze helemaal naar de andere kant van het veld te schieten. Na een aantal keren stuiteren leek het een makkelijke bal voor zijn collega keeper, maar deze ging volledig de fout in en liet de bal doorgaan, waardoor de RVC goalie zijn eerste doelpunt scoorde. Het gaf de Reeuwijkers een enorme boost en een aantal minuten daarna was het Dirk-Jan Blanken die de bal mooi binnen leek te schieten, maar op de paal belandde. Gelukkig was Frank Stolwijk er als eerst bij en kon alsnog de 2-2 aantekenen. De gasten waren helemaal terug in de wedstrijd, maar wisten na de 2-2 niet goed door te drukken. Ook VFC kreeg zijn kansen in de tweede helft, waarbij een bal op de lat ook zomaar de 3-2 had kunnen zijn. RVC speelde vooral de optimistische bal naar voren, in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Verder dan een 2-2 eindstand kwam het echter niet.