´VSTS dames 1 gaat verder met zegereeks´

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VV Haaglanden dames 1 op het programma. Haaglanden speelde met een team waarin niet meer veel bekenden zaten voor de dames uit Bodegraven en de opdracht die meegegeven werd, was het eigen spel te spelen met hoge servicedruk.

Set één lukte dit dan ook aardig door VSTS maar toch leek het alsof er met de handrem op gespeeld werd en werden er nog veel persoonlijke foutjes gemaakt waardoor Haaglanden tot halverwege de set mee kon blijven doen. Evelien Haaksman maakte aan het einde van de set verschil met haar lastige service en zo werd de eerste set gewonnen met 25-17.

De tweede set kon VSTS niet dicteren en liet Haaglanden het roer overnemen.

VSTS bleef achter de feiten aanlopen en door wederom veel persoonlijke fouten, vooral in de aanval, kon het geen vuist maken en moest toezien hoe Haaglanden de tweede set pakte en VSTS dus een punt verspeelde, juist waar alle punten zo hard nodig zijn wil VSTS aan het eind van de rit nog meedoen voor eventuele promotiekansen.

De derde set werd er gelukkig weer uit een ander, beter vaatje getapt en kantelde de wedstrijd weer de goede kant op. Karin Klein en Judith Terpstra waren inmiddels in het veld gekomen en dit wierp z’n vruchten af. De passlijn, onder leiding van libero Annemarieke Zwaneveld die op tijd terug was van een skivakantie, was onder controle en dit gaf de spelverdeling wat te kiezen. Esther van der Beek, ook weer teruggekeerd van de wintersport, werd goed gevonden op het midden en zorgde ervoor dat de verdediging van Haaglanden radeloos werd. De derde set werd binnengehaald met 25-15 en het goede spel werd doorgetrokken naar de vierde set, die weer lachend werd uitgespeeld en winnend werd afgesloten met 25-12 waardoor een 3-1 op het scorebord werd genoteerd.

Jammer van één verliespunt maar wel blij met de zevende overwinning op rij spelen de dames volgende week weer thuis, tegen Vives dames1, om 16.30uur in de Sporthoeve.