Blikseminslag bij ESTO

In de rust sloeg de bliksem in voor de kantine van ESTO. Gelijktijdig met de donderende knal sloegen ook de stoppen door. Het lijkt op een beeldspraak maar het was werkelijkheid. Gelukkig was bijna iedereen net binnen in het gebouw en bleef de schade beperkt tot een ontregelde computer en scorebord waar op dat moment 1-0 op stond. De eerste helft werd gekenmerkt door twee beetje afwachtende sportieve voetbalploegen, goed voetbal van beide kanten, een ijverige scheidsrechter en de beste kansen voor ESTO. Dat waren er overigens welgeteld drie. Echter op het doelpunt van Milan Egic in de 22e minuut viel helemaal niets af te dingen. Een voorzet van Marcel van Roon werd met een snoekduik van de keeper voor de voet van Milan getikt. Nog niet eens zo makkelijk haalde hij uit en daardoor bolde het net van het OLIVEOdoel voor de terechte 1-0 voorsprong.

Na de donderende rust liet OLIVEO zien dat ze een zeer goede ploeg hebben. Nauwelijks kwam ESTO van haar helft en zelfs de spaarzame counters werden eenvoudig ontkracht door de Pijnackers. Onder leiding van Gerald Dengering en Donny Veenis, die beide en foutloze wedstrijd speelden, hield ESTO stand in haar voordeel tot de 79e minuut. Ondanks vele slordige doelpogingen lukte het Robin Hoogland van de blauw-wit gestreepten om via de kluts uiteindelijk de bal tussen veel benen door in het ESTO doel te krijgen. Zijn doelpunt zorgde voor de verdiende gelijkmaker 1-1, tevens de eindstand. Slim wisselde Pieter van Zoest enkele minuten daarna. Zo kwam er meer energie in de moegestreden verdediging met Bas Bakker in de plaats voor de prima debuterende A junior Guido Bentveld. Meer voorwaarts op het middenveld mocht A junior Lars Verheul de gelederen versterken. Zo kroop ESTO toch weer uit haar verdedigende schulp en ontstonden er dikke kansen op een overwinning. Daarbij was de overtreding van de OLIVEOkeeper, ruim 10 meter buiten zijn strafschopgebied, op de doorgebroken Marcel van Roon één van de grootste. De keeper mocht daarna met geel toch zijn doel weer in en zag even later de bal maar net naast vliegen en bleef het 1-1.

Volgende week komt, DONK naar de Kievitsheuvel. Deze Goudse ploeg is aan een prachtige serie bezig en zo langzamerhand runner up voor de titel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.