CVC Reeuwijk wint spannende wedstrijd tegen Zwammerdam

Na een weekje rust gehad te hebben mocht het vlaggenschip van CVC Reeuwijk op deze zaterdag aantreden tegen streekgenoot Zwammerdam. De mannen van Gerard van Ruitenburg hadden het tweede elftal van CVC rond het middaguur al overtuigend zien winnen van het tweede van Zwammerdam, de voortekenen waren dus goed.

Onder toeziend oog van een goed publiek uit zowel Zwammerdam als Reeuwijk werd er afgetrapt op deze aangename, zo nu en dan zonnige middag in maart. Het was CVC dat met een goede instelling het veld betreden was, en dan ook direct het initiatief nam. De verdediging van CVC stond uitstekend geposteerd, verzorgde een prima opbouw, waardoor CVC veel in balbezit was, en duidelijk het heft in handen had. Er werd door de Reeuwijkers gepoogd opbouwend de aanval te zoeken, wat een aantal keren goed lukte. Auke Meijers aan de rechterkant kwam geregeld zijn directe tegenstander voorbij en leverde een aantal prima voorzetten af. Verder kwam Joep van Keulen na prima opgestoomd te zijn vanuit zijn verdedigende positie, nog vervaarlijk dicht bij het Zwammerdamse doel. Deze kansen gingen, evenals een goede kopkans voor raskopper Onne Sijbrandij, net niet het Zwammerdamse doel in waardoor er bij rust nog altijd de brilstand op het scorebord stond. Het was echter wel duidelijk dat het Reeuwijk was dat de dienst uitmaakte in de eerste vijfenveertig minuten.

De kop warme thee moet de gastheren goed gedaan hebben, want ze kwamen beter de kleedkamer uit dan dat ze er in gingen. Het spel kwam wat meer in evenwicht, met nog altijd een licht veldoverwicht voor CVC. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft kwam CVC met een snel opgezette aanval de helft van Zwammerdam bestormen. Het was uiteindelijk Onne Sijbrandij, die met een fraaie actie de Zwammerdamse defensie op het verkeerde been zette en de bal droog langs de keeper schoot: 0-1. Hierna leek Reeuwijk echter vooral bang om de voorsprong te verspelen, in plaats van gretig om de 0-2 op het bord te zetten. De thuisploeg rook dan ook dat er nog mogelijkheden waren, zolang deze minieme achterstand op het bord stond. Zwammerdam ging over op een meer offensieve speelstijl, en zette druk op de Reeuwijkse defensie. Het bleek echter niet gemakkelijk door deze georganiseerde muur heen te breken, hoewel er langzaamaan wel het één en ander aan mogelijkheden ontstond voor Zwammerdam. Het hielp hierbij ook niet voor de Reeuwijkse gemoedsrust dat, een aantal goede kansen voor CVC niet benut werden, die ontstonden door de steeds groter wordende ruimte in de verdediging van Zwammerdam. Een zinderend laatste kwartier brak aan met goede kansen aan weerskanten, de wedstrijd had dan ook alle kanten op kunnen vallen. Na 90 lange minuten floot de arbiter uiteindelijk af, en stond met moeite, toch een verdiende 0-1 winst voor CVC op het wedstrijdformulier.

Een belangrijke winst voor CVC, dat hiermee aansluiting houdt met de subtop van de competitie. Volgende week komt Lugdunum op bezoek, wederom een geduchte tegenstander.