Korfbalverslag van Madjoe – Reeuwijk

Na de verloren wedstrijd tegen Dijkvogels had Reeuwijk drie weken de tijd om de wonden te likken en zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Madjoe. Een belangrijke wedstrijd, want er staat nog wat op het spel. Als Reeuwijk tweede wordt in de competitie maakt ze nog een kans op promoveren. Daarvoor moet Reeuwijk dan een beslissingswedstrijd spelen tegen een ploeg die als 2e is geëindigd in een andere 3e klas competitie. Maar eerst dus tweede worden in onze eigen competitie.

Daarvoor moet Reeuwijk nog minstens één punt halen. Met dat uitgangspunt reisden de spelers en supporters van Reeuwijk af naar Rijnsburg. Reeuwijk begon lekker fel aan de wedstrijd. Het aanvalsvak benutte twee goede kansen, en de verdediging hield het goed dicht. 0-2. Madjoe bleek een zuiver schietende heer in stelling te brengen. 2-2. Reeuwijk was in deze beginfase van de wedstrijd overduidelijk de sterkere. Door goed uitgespeelde aanvallen stond het al snel 2-6. Helaas sloeg het noodlot toe en raakte Coen Nuijten geblesseerd. Hij speelde met veel pijn moedig door. Madjoe maakte slim gebruik van de situatie en scoorde twee aanvallen na elkaar 4-6. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Sven Polman viel in voor Coen, die strompelend het strijdveld moest verlaten. In dat vak was het erg zoeken naar elkaar, maar de verdediging zorgde, door goed rebounden, ervoor dat Madjoe steeds maar één schots aanvallen kon uitvoeren. Met een stand van 5-8 was het rust. “Gewoon rustig elkaar blijven opzoeken, de goede personen uitspelen, dan gaat alles prima” was het devies. Helaas ging dat wat anders dan verwacht. Madjoe kwam gestaag dichterbij, Reeuwijk bleef meescoren, maar liet het onnodig spannend worden. In de eindfase van de wedstrijd stond het wisselend gelijk of stond Reeuwijk voor. In de voorlaatste minuut stond Reeuwijk één punt voor. Goed dichthouden, geen fouten meer maken, dan is de wedstrijd binnen. Madjoe bleek echter op haar scherpst in de eindfase en maakte de gelijkmaker. Met nog één minuut te gaan kreeg Reeuwijk nog een kans, maar miste. Madjoe was gelukkiger en scoorde wel. Daarop kreeg Reeuwijk nog één kans, maar helaas. Eindstand 15-14. Heel erg zuur dat Madjoe 30 seconden in de hele wedstrijd voor heeft gestaan, maar wel de cruciale 30 seconden. Een belangrijke les voor Reeuwijk.

Gelukkig heeft Reeuwijk nog één kans om als tweede te eindigen in de competitie en dus kans te maken op promotie naar de 2e klasse. Zaterdag 12 maart speelt Reeuwijk om 17:30 thuis in de Meerkoet tegen Gemini. Dus een hele belangrijk derby.

Jullie steun kunnen we goed gebruiken om Reeuwijk naar de tweede plek te schreeuwen! Alhoewel het gisteren niet heeft mogen baten was de support heel erg fijn en wordt het enorm gewaardeerd door de spelers. Van harte welkom!