RVC'33 pakt punt diep in blessuretijd tegen TOGB

Het was voor R.V.C. ’33 de tweede keer dat het tegen tegenstander TOGB mocht uitkomen. TOGB wist RVC in eigen huis makkelijk met 4-1 te verslaan, maar de Reeuwijkers hadden voor deze thuiswedstrijd de beschikking over een nagenoeg fitte selectie, wat in de uit wedstrijd wel anders was. Toch scheelt het op de ranglijst maar een plaats dat TOGB boven RVC staat, waardoor het voor beide clubs een belangrijke graadmeter was voor wie er bovenin mee mag blijven doen.
Het weer op zondag 6 maart sloeg net voor de wedstrijd volledig om, waardoor het hobbelige veld ook nog eens nat werd en een foute pass of aanname in een klein hoekje leek te zitten. RVC kon hierdoor wat moeilijk voetballend in de wedstrijd komen, maar dat er wat goed gemaakt diende te worden na de eerste wedstrijd tegen TOGB was duidelijk zichtbaar. De wedstrijd leek redelijk gelijk op te gaan, maar TOGB kon de bal wat beter in bezit houden en RVC raakte deze juist snel kwijt. Na ongeveer een half uur spelen leek het eerste doelpunt zich aan te tekenen, maar Jelle van der Poel wist de goede voorzet van zijn broer Thomas niet binnen te schieten. Eerder had TOGB ook al een op een voor keeper van Leeuwen gestaan, maar de TOGB middenvelder schoot hoog toen over.
De tweede helft zat vooral vol met strijd. Het voetbal werd er niet beter op, maar beide ploegen gingen voor een overwinning. Dit zorgde er wel voor dat er veel overtredingen begaan werden, die vooral aan TOGB kant met geel bestraft diende te worden. Een vrije trap voor TOGB vlak bij het doel was uiteindelijk de aanleiding voor de 0-1. Keeper Frank van Leeuwen kon de vrije trap niet in een keer keren, waardoor TOGB nog een aantal kansen kreeg. De bal leek weggewerkt te worden door RVC, maar deze bleef in het zestien meter gebied hangen en na zo’n 4 keer schieten wisten de bezoekers uiteindelijk een gaatje in de Reeuwijkse muur te vinden om zo op voorsprong te komen. RVC liet het er niet bij zitten en kreeg de overhand in het restant van de wedstrijd. De overtredingen werden er niet minder op en de scheidsrechter spaarde zowel de laatste man als de keeper van TOGB uiteindelijk door deze niet van het veld te sturen. Inmiddels was de blessuretijd in gegaan en TOGB kreeg de bal niet meer van eigen helft weggespeeld, waardoor RVC de druk kon blijven opvoeren, welke vooral resulteerde in vrije trappen en hoekschoppen. Het was de laatste hoekschop die uiteindelijk goed viel. Door storend werk van keeper Van Leeuwen, die mee opgekomen was, viel de bal voor de voeten van invaller Erik van Zoest, die op zijn beurt ook een gaatje vond in de TOGB muur en de 1-1 aantekende. Een ware ontlading op Sportpark Kaagjesland was het gevolg. De scheidsrechter vloot direct daarna af en RVC revancheerde zich met dit gelijkspel goed na de eerdere nederlaag en blijft zodoende op de vijfde plaats staan.