Wedstrijdverslag Dames en Heren 1 VSTS

Bodegraven – zaterdag 05 maart speelde Kraan & Roos VSTS H1 tegen Irene H3. Irene, één plek onder VSTS, was een tegenstander waar van gewonnen moest worden. De laatste weken laat H1 zijn eigen spel niet zien en voor de wedstrijd zette coach Jan Verburg de mannen daarom scherp.

Vanaf het begin van de wedstrijd was deze scherpte zichtbaar bij de formatie uit Bodegraven. Het spel zag er verzorgd en netjes uit. Met vlagen lieten de heren zelfs overtuigend volleybal zien en de eerste set had Irene niks in te brengen. 25-16.

Een wedstrijd kent pieken en dalen. De derde set, een goede bekende voor elke volleyballer, ging de heren deze wedstrijd goed af. De tweede set daarentegen was het dal van VTST Heren 1. De set werd slecht begonnen en na een ruime achterstand kwam VSTS nog wel terug tot 25-27. Tussenstand 1-1

Na deze mindere set gingen de koppen weer de zelfde kant op en konden spelverdeler Robbert-Jan de Beer en diagonaal Erik de Rijter elkaar weer moeiteloos vinden. Vanaf de derde set speelde Irene mee met het soms frivole spel van Kraan & Roos VSTS Heren 1.

25-19 en 25-18 maakte voor Heren 1 een mooie en verdiende 3-1 overwinning.

Een opsteker die de heren goed kunnen gebruiken. Met nog een aantal wedstrijden te gaan is de volgende thuiswedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 26 maart om 16:30 thuis in de Sporthoeve.

h1-1

´VSTS dames 1 blijft winnen´

Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen Vives dames 1. De eerste wedstrijd tegen dit team werd gespeeld op zaterdag 14 november van vorig jaar en deze werd overtuigend gewonnen met 0-4. Coach Henk Bosschaart startte nu met een iets ander team dan de eerste keer maar ook dit bracht geen punten met zich mee. VSTS begon wel overtuigend onder leiding van Sieme Boom en Pim Scherpenzeel. De servicedruk was goed en VSTS kon een gaatje slaan wat heel de eerste set niet meer werd weggegeven: 25-14 was een feit.

De tweede set gaf een ander beeld. Door persoonlijke foutjes kon Vives bijblijven en bleef het tot het einde spannend maar kon VSTS toch de set naar zich toe trekken met 25-23.

De derde set ging wederom gelijk op. Er werd voor elk punt geknokt want Vives scoorde bij elke goede pass met hun midden en VSTS kon deze aanval niet zo één, twee, drie afstoppen. De Bodegraafse formatie besloot daarom weer wat servicedruk er op te gooien, onder andere van Judith Terpstra die een uitstekende wedstrijd speelde en Esther van der Beek zo prima wist te vinden op het midden, waardoor de derde set ook winnend werd afgesloten met 25-22.

De vierde en laatste set wilden de dames van VSTS ook graag winnen voor de volle vijf punten, maar Vives gaf zich nog niet zo gemakkelijk gewonnen en de dames moesten voor elk punt hard knokken. Karin Klein die deze wedstrijd mooie ballen diagonaal wist te scoren, nam ook deze set aardig wat puntjes voor haar rekening. De blokkering op de buitenaanvallers van Vives stond als een huis en langzaam maar zeker kwam ook deze setwinst in het voordeel van VSTS dichterbij. Lange rally’s hielden deze set boeiend om naar te kijken en de vreugde was er toen het laatste punt was gespeeld en er door een setwinst van 25-23 een 4-0 overwinning op het scorebord werd genoteerd.

Dit was voorlopig de laatste thuiswedstrijd van VSTS, pas de laatste competitiedag, zaterdag 23 april tegen Kratos, wordt er weer gespeeld in de Sporthoeve.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 maart, tegen VV Haaglanden D1, waar de dames op zaterdag 27 februari nog tegen gespeeld hebben en dit eindigde in een 3-1 winst, dus nu gaan de dames uit voor een 4-0 overwinning. Ook om kans te blijven maken op een tweede plek, zijn alle punten hard nodig.