Esto luidt de noodklok

De druk bezochte bijzondere tussentijdse ledenvergadering maandagavond duurde maar liefst drie uur. Tijdens deze vergadering werd uitvoerig gesproken over noodzakelijke uitbreiding en herstel van het kunstgrasveld.




 

Politieke partijen blokkeren uitbreidingen

Vanuit Esto is er een duidelijke behoefte aan uitbreiding met een 3e wedstrijdveld en het herstel van het aanwezige kunstgrasveld. In een brief met onderbouwing en een gesprek met de wethouder heeft het bestuur vorig jaar nadrukkelijk gevraagd om de uitbreiding. De politieke partijen hebben in haar laatste raadsvergadering uitbreidingen geblokkeerd. Via de krant mocht de vereniging recent vernemen dat de gemeenteraad voltallig heeft besloten dat zij uitbreidingen zal faciliteren maar niet betalen. Pech dus voor ESTO.

 

Hoofdveld versleten

Nogmaals pech voor ESTO omdat het ernstig versleten hoofdveld, vanwege overbespeling, de komende vijf jaar niet wordt vervangen. De kans is groot dat dit tot blessures gaat leiden en mogelijke afkeuringen door de KNVB. ESTO 1 wordt dan uit de competitie genomen en ongeveer de helft van haar leden zal de vereniging moeten verlaten want er blijft dan nog maar één wedstrijdveld over. Deze situatie zou uniek zijn in de amateur voetbalgeschiedenis. Een trieste constatering voor een bloeiende vereniging die in de afgelopen 10 jaar vanwege haar succesvol beleid gegroeid is met 15%.

 

Financiële middelen nodig voor clubgebouw

De vereniging is ook financieel gezond. De reserves zijn echter heel hard nodig om het eigen veertig jaar oude clubgebouw op te knappen. Tijdens de vergadering werden hiervoor plannen gepresenteerd. Het werd een lastige discussie omdat de vraag ontstond of dit nodig is als de vereniging gedecimeerd dreigt te worden. Misschien dan toch maar het geld gebruiken om de veldproblemen op te lossen en de dan ontstane ongelijkheid met andere verenigingen en versleten staat van het eigendom voor lief nemen.

 

Spelen op twee locaties nadelig

Ook de oplossing om gebruik te maken van velden bij een buurvereniging, waar sprake is van onderbezetting, kwam in de discussie naar voren. Unaniem was de vergadering van mening dat het spelen op twee locaties gescheiden door een drukke weg zeer nadelig is voor het verenigingsverband. De hockeyvereniging kent zo’n situatie en wil daar vanaf. Daarnaast is het gebruik van elkaars sportvoorzieningen en faciliteiten lastig indien de verenigingen hun eigen identiteit en “bedrijfsvoering” behouden. Bekend is dat verregaande samenwerking jaren duurt en dan is het kalf bij ESTO al verdronken.

 

Oproep aan het gemeentebestuur

Goede raad kost geld en veel overleg. Het bestuur van ESTO gaat binnenkort opnieuw proberen het gemeentebestuur er van te overtuigen dat zij moeten ingrijpen om te voorkomen dat haar grootste voetbalvereniging een maatje kleiner wordt. Brengen de gesprekken met het gemeentebestuur geen oplossing dan overweegt de club al haar leden, dat zijn er ca. 700, te mobiliseren om met sportattributen een gemeenteraadsvergadering te bezoeken. Ook dat zou dan wel uniek zijn.

 

Door: Het bestuur van V.V. ESTO

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie