Bodegraver Mark Veerman geniet van bijzondere week in de bollenstreek

Een paar dagen na de beladen wedstrijd Noordwijk – Jodan Boys, met Edwin van der Sar op doel, sprak Rebonieuws.nl met Noordwijk-speler Mark Veerman. We werden bij hem thuis uitgenodigd voor een terugblik op de afgelopen week.

Het was in alle opzichten een geweldige week voor de Bodegraver. “Op donderdag zag ik voor het eerst Edwin van der Sar in onze kleedkamer. Dit was wel even wennen natuurlijk. Ik liet dan ook eerst andere spelers hem een hand geven, waarna ik een stevige en grote hand mocht ontvangen. Tijdens de training was er meer pers dan normaal. Ook op de radio, in de kranten en op tv werd er volop gesproken over de wedstrijd, aldus de 25-jarige verdediger.

Even leek Mark misschien wel de wedstrijd te gaan missen.. Dit kwam door een klein griepje. Maar hij wilde ten koste van alles deze wedstrijd spelen. En dat is gelukt! Hij verscheen om half drie op een zonovergoten sportcomplex van VV Noordwijk aan de aftrap. Er waren veel pers en toeschouwers aanwezig om de 130-voudig international te zien keepen.

Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. De 45-jarige Van der Sar kreeg het Noordwijk-complex in extase toen hij vlak voor rust een strafschop van Jorn van Lunteren keerde. In de 73e minuut was het Mo Bellahcen die het net achter Van der Sar liet bollen. Tenslotte scoorde Jaap van Duijn van VV Noordwijk in de blessuretijd 1-1.

De vaste penaltynemer van Jodan Boys schiet de bal altijd in de rechterhoek, wist Mark Veerman ons te vertellen. Ook de oud-keeper van onder meer Ajax, Juventus, Manchester United en natuurlijk het Nederlands elftal, was hiervan op de hoogte. Om de penaltynemer uit zijn concentratie te halen, stak hij even een arm uit precies in de hoek die de speler van Jodan Boys in gedachten had. De penaltynemer schoot de bal slap, die werd gepakt door Van der Sar. Toen Mark na de wedstrijd navraag deed bij zijn oud-ploeggenoot en penaltynemer, vertelde deze dat hij op dat moment een black-out kreeg.

Mark Veerman had ongeveer een maandje daarvoor zelf ook nog een merkwaardig moment. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd in de topper tegen Quick Boys thuis. De aanhang van de uitploeg vond dat hij een handsbal maakte en dat hierdoor de bal op de stip moest belanden. De scheidsrechter wilde echter van niks weten en gaf ‘gewoon’ een corner. Na de vele scheldwoorden aan het adres van verdediger Mark Veerman, liet hij heel even zijn middelvinger zien aan de supporters. Deze beelden toonde hij op zijn eigen telefoon. “Mijn vrouw heeft het opgenomen, zodat ik het kon terugkijken”, zei hij.

Het komende jaar speelt de Bodegraver wederom in het rood-wit van Noordwijk. Ook Jodan Boys had interesse in de verdediger, maar na lang nadenken koos hij toch voor zijn huidige club. “Ik hoop dat we via de nacompetitie een stap hogerop kunnen”, sluit hij het gesprek af.