CVC Reeuwijk zonder problemen langs Oegstgeest

Reeuwijk, 2 april 2016 – Op één van de eerste overtuigende lentedagen mochten de mannen van Gerard van Ruitenburg aantreden tegen V.V. Oegstgeest, die voorlaatste staan in de competitie. Met drie achtereenvolgende competitiezeges op rij valt er te zeggen dat het team aardig draait, maar in het verleden zijn de wedstrijden tegen Oegstgeest toch altijd lastig gebleken. Gelukkig kon de trainer voor deze thuiswedstrijd over een vrijwel complete selectie beschikken.

In het eerste kwartier van de wedstrijd liet CVC zien dat het van een andere klasse is dan Oegstgeest, dat schijnbaar met de slaap nog in de ogen op het veld verschenen was. Binnen de minuut kon al de eerste serieuze kans voor CVC opgetekend worden, maar het schot werd nog gekeerd door de keeper van de bezoekers. Kort hierna volgde een goal van Onne Sijbrandij, die echter niet geteld werd door de arbiter daar deze ten onrechte van mening was dat de bal de doellijn nog niet gepasseerd was. Verder ontstond er nog een legio aan kansen voor de gastheren, die met een keurig verzorgde opbouw keer op keer door de organisatie van Oegstgeest heen liepen. Het verbaasde dan ook vriend noch vijand dat binnen tien minuten de 1-0 voor CVC op het bord stond, na een prima aanval die afgerond werd door Norbert van Keulen. De Reeuwijkse stormloop hield nog even aan, maar na dat eerste kwartier, waarin CVC misschien wel het beste spel van het hele seizoen liet zien, ging het gas er wat af, en begon Oegstgeest wat meer tegenstand te bieden. Gevolg hiervan was dat Oegstgeest wat beter in de wedstrijd kwam, en zelfs een eerste kans leek te krijgen, maar de aanvallend middenvelder kreeg zijn voet net niet tegen de bal, na een prima voorzet.

De tweede helft lag het initiatief nog altijd bij CVC. Na een minuut of tien spelen verdubbelde CVC de score met een geweldige aanval. Van achteruit speelde Gerben Schonebaum Norbert van Keulen aan, die vrij stond op de linker flank. Deze draaide uitstekend open en wist Kieran Dekkers te vinden. Deze stuurde Onne Sijbrandij diep die met een vaardige dribbel de achterlijn wist te bereiken en vanaf daar de bal met links strak en half hoog voorgaf. Auke Meijers kwam uitstekend inlopen en was de gehele defensie van Oegstgeest te slim af door de bal, zo uit de lucht, hard in het dak van het doel te schieten, een prachtgoal van Meijers. De rest van de tweede helft werd het spel aan beide kanten wat slordiger. Oegstgeest probeerde aanvallender te gaan spelen, maar was niet bij machte het de Reeuwijkse defensie echt moeilijk te maken. Na 90 minuten spelen was het tenue van doelman Rob Verwaal dan ook nog maagdelijk wit, hetgeen veelzeggend is voor de werkdruk deze middag voor de Reeuwijkse sluitpost.

Door deze overwinning, en het puntenverlies van alle drie de ploegen die boven CVC stonden klimmen de Reeuwijkers naar een gedeelde tweede plaats. Het is dan ook zaak om deze lijn vast te houden zodat CVC in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen een eindklassering bovenin kan bemachtigen. Volgende week zal CVC in elk geval flink aan de bak moeten, in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Kagia.

Door: Kevin van den Heuvel