RVC wint spannende wedstrijd en doet goede zaken

De winter zit erop en daarom was het weer goed druk op Sportpark Kaagjesland. Het was dan ook opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd, waarover van te voren al veel gespeculeerd werd.
Het was het tweede duel tussen RVC en Groeneweg, beide meedraaiend in de bovenste regionen van de stand in de derde klasse. Met een nagenoeg fitte selectie kon RVC de wedstrijd aanvangen.

Beide ploegen wilde per se niet verliezen deze wedstrijd. Dit leek al snel door te schemeren in het voetbal. Zowel RVC als Groeneweg bleven behoudend spelen en dit zorgde voor niet al te veel tempo in de eerste helft. Op het moment dat Groeneweg de overhand leek te krijgen en een doelpunt afgekeurd zag worden, kreeg RVC een aantal kleine kansen, waar niet uit gescoord werd. Het was hierdoor ook moeilijk te zeggen wie er met de winst van het veld zou lopen.

In de tweede helft werd het spelbeeld wat losser en konden er wat grotere kansen opgetekend worden. RVC was een aantal keer dichtbij na een reeks voorzetten en corners, maar de Groeneweg doelman wist knap iedere keer de bal te vangen. De spanning liep op voor beide ploegen en het goed positioneren van de verdediging had nog steeds prioriteit. Hierdoor leek een 0-0 stand het meest logisch, maar tien minuten voor het eindsignaal brak RVC de score toch open. Een snelle vrije trap van Robin Stolwijk verraste de Groeneweg defensie, waardoor Frank Stolwijk binnen kon koppen. Na het doelpunt wist Groeneweg nog wel druk te zetten, maar tot grote kansen kwamen zij niet. RVC verzuimde aan de andere kant de 2-0 binnen te schieten, waar Thomas van de Poel en Erik van Zoest wel de kans toe hadden. RVC doet goede zaken met deze 1-0 en klimt hiermee voorlopig naar de derde plaats.