Op eerste dag van N.K. zwemmen gelijk succes voor Bodegraafse zwemster Vivian Brak

Op de eerste dag van de N.K. zwemmen in Eindhoven behaalde de gehandicapte zwemster Vivian Brak gelijk een medaille. Zij kwam uit op de 100 meter vlinderslag en de 50 meter vrije slag. In de middag tijdens de series ging het nog niet echt lekker maar wist ze zich toch nog te plaatsen voor de finale op de 100 meter vlinderslag. Op de vrije slag eindigde ze als 20e met een tijd van 33.38 en kwam ze dus bij lange na niet in aanmerking voor de finale.




 

Op de vlinderslag later op de avond zwom ze in de finale een stuk beter. Was het in de middag sessie nog 1.23.86 in de finale ging het een stuk sneller. Met een tijd van 1.22.81 eindigde ze uiteindelijk in een sterk veld als 5e. Vanwege kwalificatie voor de Olympische spelen zijn er veel buitenlandse zwemmers die meedoen.  Maar deze zwemmers tellen niet mee voor het N.K. dus dat betekende dat Vivian die een Spaanse en Ierse zwemster voor zich had op schoof naar een derde plaats en een bronzen medaille verdiende.

 

Al met al een goed begin. Deze N.K. bestaat uit 5 wedstrijddagen en voor elke dag heeft Vivian een limiet. Zo komt ze ook nog aan de start op de 50 en 100 meter schoolslag en op de200 en 400 meter vrije slag. Donderdag staat de 200 meter vrije slag op het programma.

 

De Bodegraafse zwemster die met haar trainer Rob Lina meegegaan is naar ZPC Woerden omdat daar betere faciliteiten zijn en meer trainingsuren is ieder geval goed begonnen.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie