CVC in de slotfase langs concurrent Kagia

Lisserbroek, 9 april 2016 – Speelronde nummer 22 beloofde een belangrijke te worden voor de strijd om de tweede plaats in de derde klasse A. CVC mocht de reis richting Lisserbroek aanvaarden voor de wedstrijd tegen v.v. Kagia, welke in zowel punten als doelsaldo gelijk stond met de Reeuwijkers. Na de goede reeks resultaten van de Reeuwijkers kwamen ze met opgeheven hoofd aan in Lisserbroek, met voor het eerst sinds lange tijd een volledig fitte wedstrijdselectie.

Onder toeziend oog van een flinke schare Kagia fans, en een goede handvol Reeuwijkse supporters ging de wedstrijd van start, op een kortgemaaide kunstgrasmat. Waar CVC vorige week tegen Oegstgeest zeer sterk opende, was het ditmaal een stuk minder scherp in de beginfase. Het eerste kwartier was dan ook in handen van de gastheren. Deze kwamen een aantal keer dichtbij het Reeuwijkse strafschopgebied, en kregen een aantal vrije trappen op kansrijke posities toegekend. Kagia wist dit overwicht echter moeilijk om te zetten tot grote doelkansen. Na een minuut of 25 spelen kwamen de Reeuwijkers wat meer in het spel voor. De aanval werd steeds vaker gezocht, en richting het einde van de eerste helft was het Reeuwijk dat toch wel de boventoon voerde. Echt grote kansen ontstonden er niet, de keeper van Kagia werd nog niet genoeg getest.

Na de rust leek het of CVC nog wat te lang zat na te genieten van het heerlijke kopje thee in de rust. Het begon slordig aan de tweede helft, waardoor Kagia direct al gevaarlijk kon worden. Na deze matige beginfase was het CVC dat de druk weer wat begon op te voeren. Na een klein uur spelen resulteerde dit in een prima aanval over de rechterkant. Rechtsback Lorenzo Stolwijk ging een uitstekende kaats aan met Jessy Leidelmeijer en stoomde op naar de achterlijn van Kagia. Hier wist hij de bal voor te geven. De voorzet smoorde in het doelgebied van de Lisserbroekers, welke de bal niet goed weg wisten te werken. Het was Kevin van den Heuvel die hier attent op wist te reageren, en de bal het doel in wist te frommelen: 0-1. Na deze voorsprong voor de Reeuwijkers leken de gastheren aanvankelijk niet echt bij machte om de aansluiting te zoeken. Een vrij sterke fase van CVC Reeuwijk volgde, met een aantal goede kansen. Een kwartier voor tijd was het Kagia dat toch van zich deed spreken. Een uitstekende voorzet van hun linksback die opgekomen was tot de Reeuwijkse achterlijn verdween uiteindelijk via een Reeuwijks hoofd achter doelman Rob Verwaal: De ploegen waren weer in evenwicht. Hierop brak een spannende slotfase aan, waar beide ploegen op jacht gingen naar de winnende treffer. Beide ploegen waren hier enkele malen akelig dichtbij, maar tegen het einde leek de wedstrijd in een remise te gaan eindigen. De blessuretijd was echter al een aantal minuten bezig, toen de beslissing alsnog viel. Gerben Schonebaum kwam recht op het middenveld aan de bal, en gaf een steekpass door de verdediging van Kagia heen die precies voor de voeten van de aanstormende Norbert van Keulen terechtkwam. Deze nam de bal in één beweging aan, en schoot gedecideerd binnen: 2-1. Nog enkele hachelijke momenten volgden, maar uiteindelijk vond de scheidsrechter het toch genoeg en pakte CVC dus de volle 3 punten.

Zeer belangrijke punten voor CVC Reeuwijk, dat nu de tweede plaats niet meer hoeft te delen, en Kagia drie punten achter zich laat. Verder staat CVC nu bovenaan in de derde periode, twee punten los van DoCos en WDS. CVC doet dus nog op meerdere fronten mee voor nacompetitie, iets wat een tijd geleden is. Over twee weken zal koploper DoCos op bezoek komen in Reeuwijk, Gerard van Ruitenburg zal zijn spelers daar dan ook optimaal voor gaan voorbereiden.