ESTO 2 kampioen!

Met een toch wat benauwd overwinning van 1-0 tegen Groeneweg 3 stelde ESTO 2 haar koppositie op de ranglijst veilig en werd zondag kampioen. Het verblijf in de reserve 3e klas van de KNVB duurde zo slechts een jaartje. Promotie van het tweede seniorenelftal van ESTO naar de 2e klas doet recht aan de kwaliteit van de selectie van ESTO. De kampioenswedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Groeneweg. Het enige doelpunt werd gemaakt door matchwinnaar Berry Verkroost in de 40e minuut. Dat gebeurde naar aanleiding van een zeer kansrijke actie van Arno Zijm, die maar nauwelijks tot corner werd verwerkt. Arno nam zelf de corner direct voor de ESTOkantine. Bij de tweede paal kopte Berry, nog via een Groenewegspeler die op de doellijn stond, raak voor de 1-0 winst. Kort daarvoor kwam Groeneweg al goed weg toen de lat redding bracht, gezien de kansen en de verhouding op het veld kwam ESTO dus verdiend op voorsprong. Na de thee waren er als snel opnieuw enkele grote kansen voor ESTO om de wedstrijd op slot te gooien. In de 51e minuut bracht de lat opnieuw redding voor de rood-zwarten, maar het lukte ESTO niet de wedstrijd op slot te gooien. Er sloop onzekerheid in het spel. Ongetwijfeld speelde de spanning in de ploeg een rol en dat veroorzaakte wellicht het dilemma: “de voorsprong koesteren en consolideren of uitbouwen”. Groeneweg kreeg daardoor de mogelijkheid om op te stomen met counters en kon zo toch gevaarlijk voor het doel van haar tegenstander komen. Bij een buitenspelsituatie in de 72e minuut liet de scheidsrechter zijn vlaggende assistent staan.

Met moeite werd de inzet gekeerd en in de rebound weer ingespeeld. Opnieuw buitenspel vloog de gelijkmaker in het ESTOdoel. Dit keer honoreerde de scheids het vlagsignaal van de vaste ESTO 2 grensrechter, Frans de Wit. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd. Het was wel een benauwd momentje waarna ESTO de draad toch weer oppakte en slim naar het einde van de wedstrijd manoeuvreerde. Na het verlossende eindsignaal vlogen de kampioenen elkaar juichend in de armen. Met bloemen, een reusachtige beker en champagne werd het feest compleet. De spelers konden zich opmaken voor een gezellige zondag onder leiding van een disco en in aanwezigheid van vele fans. Volgend jaar zal het team onder leiding van good old Oscar de Heij, die dit seizoen spelend in het 2e zijn steentje heeft bijgedragen, opnieuw de belangrijk achtervang voor het 1e en opvang voor de talentvolle junioren zijn. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen de heren nu relaxt het seizoen uitspelen. Volgende week gaan ze op bezoek bij Stolwijk 2, zij knokken nog voor de periodetitel. De week daarna bezoekt RVC’33 2 voor de laatste wedstrijd van ESTO 2 seizoen de Kievitsheuvel.