Roby van Rooijen bereikt derde plaats bij het Nederlands Kampioenschap Tête-à-Tête

Dit weekend werd bij Jeu de Boules Club “De Goede Worp” in Den Haag het NK Tête-à-Tête gehouden. Op het laatste moment werd besloten de wedstrijd op 1 locatie te houden zodat er vanaf dinsdag het nodige extra werk verzet moest worden. Maar op zaterdag was alles gereed, waren de banen in perfecte conditie en ruim 100 deelnemers uit het hele land konden hun nationale kampioenschap spelen. Op zondag werden de finales gespeeld.
Wat is Tête-à-Tête?
Tête-à-Tête is een spelvorm waarbij 2 spelers tegen elkaar gooien en wie het eerst 13 punten heeft, is de winnaar. Je hebt ook doubletten voor dubbels en tripletten voor trio’s. Maar dit NK was dus voor individuele spelers.
Bij de jeugd leek Valentino Peeters op zijn eerste enkelspel titel af te stevenen. Hij won alle partijen in de voorronden en ook op de finaledag was hij te sterk voor Lotte van Bergehenegouwen (13-3) en Colin Brinkman (13-1). In de andere helft van de finales, was Roby van Rooijen goed op weg door de al ervaren Mauro Saunier te verslaan met 13-12. De volgende partij was weer niet makkelijk tegen Jobbi Schefferlie maar ze kreeg wel haar kansen. Op het moment dat ze zelfs misschien wel voor uit kon schieten met een mooie blijver schoot zij de goede bal raak maar kloste zo ongelukkig dat ineens Jobbi met 2 lag en al op 11 stond. Hoe één schot een groot verschil kan maken.
Daardoor werd de Bodegraafse dus derde,  een fantastische prestatie van de Nationale Jeugdspeelster  van jeu de boules vereniging OSB uit Bodegraven…..
roby op schavot



Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie