CVC stelt nacompetitie veilig tegen Rohda ‘76

Bodegraven, 7 mei 2016 – Op deze voorlaatste speelronde in de competitie zaterdag 3A stond er een hoop op het spel tussen Rohda ’76 en CVC Reeuwijk. Rohda ’76 had de volle drie punten nodig als laatste strohalm tegen degradatie, waar CVC nog altijd aan kop staat in de derde periode, en vandaag nacompetitie veilig zou kunnen stellen. Door een aantal schorsingen en blessures begon bij CVC oudgediende Marcel van der Wal weer eens in de basis, centraal achterin naast Paul Steenbergen, die rechtstreeks vanuit het vliegtuig de grasmat opstapte in Bodegraven.




De wedstrijd ging van start onder een stralende zon en een graad of 25. Voor de spelers een zware middag dus, maar voor de in grote aantallen toegestroomde CVC supporters een heerlijk middagje om langs de lijn te staan. CVC begon sterk aan de wedstrijd, en liet direct zien dat er niet voor niets een groot verschil is op de ranglijst tussen deze twee ploegen uit Bodegraven-Reeuwijk. CVC domineerde, en Rohda kon slechts verdedigen. In het prima eerste half uur van CVC kwam het dan ook verdiend op een 0-2 voorsprong, met dank aan Jessy Leidelmeijer die tweemaal het net wist te vinden. Het leek dan ook een makkelijke middag te gaan worden, maar CVC verslikte zich toch in de prima spits van Rohda. De Reeuwijkse defensie stond nog niet goed georganiseerd bij een vrije trap van de Bodegravers, en zagen zo voor rust nog de 1-2 vallen.

Na rust ging CVC op zoek naar de 1-3, maar had hier aanvankelijk toch wat moeite mee. CVC probeerde meer de spitsen over de grond te zoeken, maar kwam er niet altijd even lekker uit in het combinatiespel. Rohda kwam er aan de andere kant met een aantal gevaarlijke counters nog akelig dicht bij een gelijkmaker. De uitstekend spelende rechtsback Lorenzo Stolwijk wist met een prima rush langs de zijlijn en een fraaie 1-2 uiteindelijk de 1-3 op het bord te zetten. Nu leek de zege dan ook wel in de pocket voor CVC. Het duurde echter niet lang, of uit een lange haal van Rohda wist de rechtsbuiten van Rohda zich los te maken, om de 2-3 voor te bereiden. Zo leek er toch nog een spannend einde aan de wedstrijd te komen. In de negentigste minuut was het echter uiteindelijk Jessy Leidelmeijer die met zijn derde doelpunt van de middag de beslissing bracht: 2-4.

Met nog één wedstrijd te spelen heeft CVC zich na een uitstekend seizoen op eigen kracht geplaatst voor de nacompetitie die uitzicht geeft op promotie naar de tweede klasse. Een meer dan verdiende prestatie voor de ploeg van Gerard van Ruitenburg, die over voldoende kwaliteiten kan beschikken. De laatste competitiewedstrijd tegen Floreant zal voor CVC dan ook een formaliteit zijn, en voornamelijk een opwarmer voor de nacompetitie, die zal starten op 21 mei.

13147810_1584497788508940_8903273161762906619_o

13131570_1584496981842354_4460409648190816679_o

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie