ESTO wint met 4-1 van CKC

Na de overwinning van vorige week en zekerheid volgend seizoen 3e klas KNVB, ging ESTO ontspannen de wedstrijd tegen CKC tegemoet. Net als bij veel andere ploegen heeft ESTO in de laatste wedstrijden van deze competitie te maken met schorsingen. Er moest dus wat worden gepuzzeld door trainer Pieter van Zoest. Het gaf hem de kans om de spelers die vaak als reserve het gehele jaar hun steentje hadden bijgedragen aan te laten treden. Zo stond de tweeling Mirko en Milan Egic weer binnen de lijnen, startte Jeffrey Kok in de basis en kon Remi Hendriks na driekwart jaar blessureleed zijn rentree maken.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat CKC niet van plan was de pot weg te geven. In de afronding bleken ze echter onmachtig en zo kon ESTO na een half uurtje de wedstrijd naar zich toe trekken. In de 31e minuut schoot Marcel van Roon een afgevallen bal uit een corner tussen vele benen door in het Rotterdamse doel voor de 1-0 voorsprong. Op slag van rust legde Wouter-Jan Bos de bal panklaar op het hoofd van Jeffrey Kok, hij kopte raakt voor de 2-0 ruststand.

Na de rust moest Niels van der Meer vanwege een blessure plaats maken voor Rob Bruijnen. Net als bij aanvang van de wedstrijd kwam CKC goed uit de kleedkamer en zette onmiddellijk druk vooruit. Nu wisten zij het net echter wel te vinden en werd in de 52e minuut de aansluitende 2-1 binnen geschoten. Nog geen vijf minuten laten gooide ESTO de wedstrijd op slot. Eerstejaars junior Jordy Tuithof had inmiddels Wouter-Jan Bos vervangen. Zijn corner werd door Jeffrey Kok prachtig ingekopt voor de 3-1. CKC ging toch nog op jacht voor tenminste een puntje, om daarmee haar plaats in de ranglijst boven ESTO te behouden. De Rotterdammers leverde het laatste half uur dan ook vuurwerk richting Donny Veenis die met prima keeperswerk zich niet liet verrassen. In de 88e minuut zette Jordy Tuithof samen met Milan Egic een goede combinatie op. Een mooie eindpass gaf Marcel van Roon de kans om bij de tweede paal de 1-4 eindstand te verzilveren.

Het was mede vanwege de warmte geen makkelijke wedstrijd, maar met het resultaat schuift ESTO weer naar een mooie zevende plaats en het linker rijtje. Volgende week maandag, 2e Pinksterdag, komt HOVDJSCR naar de Kievitsheuvel voor de laatste wedstrijd seizoen 2015/16. Zij staan tweede en moeten winnen om zeker te zijn van nacompetitie. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets