RVC doet goede zaken richting de nacompetitie

Met een brede selectie wist de selectie van R.V.C. ’33 voor de laatste keer dit seizoen af te reizen naar Rotterdam, voor de wedstrijd tegen Spartaan ’20.
Voor RVC was het de laatste kans om nog kans te maken op een nacompetitie plaats en tegenstander Spartaan was er alles aan te doen om zo ver mogelijk van de onderste plekken op de ranglijst te blijven.

Na drie minuten spelen had RVC al op 0-2 kunnen staan. Met volle kracht vooruit wist Spartaan zich geen raad met de snelle voorhoede van RVC. Helaas wist RVC de grote kansen niet af te maken, waardoor de voorsprong uitgesteld werd. De 0-1 kon gezien het spelbeeld niet uitblijven en deze kwam er ook. Op aangeven vanuit een vrije trap bereikte Robin Stolwijk zijn broer Frank Stolwijk die hard wist binnen te koppen. Met de voorsprong op zak probeerde de thuisploeg iets tegen te doen. Spartaan wist zich op het middenveld goed vrij te spelen, maar kon uiteindelijk niet door de verdediging dringen, waardoor grote kansen uitbleven.

Aan de andere kant ging RVC wel regelmatig richting het doel. Ook dit keer was het Frank Stolwijk die uiteindelijk mocht afronden en dit koelbloedig deed. RVC leek met 0-2 de rust in te gaan, maar een moment van onoplettendheid leidde toch naar een doelpunt van Spartaan. RVC liet het er in de laatste minuut niet bij zitten en zorgde ervoor nog voor rust de 1-3 binnen te schieten, Jelle van der Poel was de doelpuntenmaker.

Door het zomerse weer werd de tweede helft een veldslag. RVC wist wel de overhand te houden in de beginfase om zo ook de wedstrijd in het slot te schieten. Frank Stolwijk wist zijn derde doelpunt binnen te schieten en RVC op 1-4 te zetten. RVC liet de touwtjes wat vieren en bracht ook zijn drie wissels in. Rechtsback Rens Mathot mocht hierdoor na 1,5 jaar blessureleed zijn rentree maken. Ook Erik van Zoest en Arnold Oudijk werden in het veld gebracht. Spartaan leek zijn tweede adem gevonden te hebben en jaagde RVC in de slotfase nog even op, waardoor het opvallend veel kansen kreeg, maar geen van die aanvallen leidde tot een doelpunt. Het tweede tegendoelpunt kwam tot door een miscommunicatie tot stand tussen laatste man Bjorn Verbeij en keeper Frank van Leeuwen. Met de 2-4 overwinning van de Reeuwijkers en het verlies van de concurrentie wordt de laatste wedstrijd opnieuw een spektakelstuk. Bij het behalen van minimaal een punt kan RVC een nacompetitie plaats veiligstellen voor promotie naar de eerste klasse.