RVC'33 Dames 1 gaat nacompetitie in

Door een 0-3 zege op nummer 6 RKDEO heeft RVC’33 Dames 1 zich geplaatst voor de nacompetitie. Na afloop van de wedstrijd kon het bijna niet meer fout, omdat concurrent SEP achter stond tegen Olympia. Maar pas na het definitieve bericht dat die wedstrijd afgelopen was konden de armen in de lucht.

Met zomerse temperaturen werd een kwartiertje te laat afgetrapt in Nootdorp. Veld 5 van RKDEO was uiterst moeilijk bespeelbaar (hard en zanderig), waardoor het voetbal niet echt van een hoog niveau was. Er waren dan ook maar een handjevol kansen te noteren. De eerste kans was zelfs voor RKDEO: keepster Iris Stolwijk kon de bal nog net op de paal tikken en daardoor bleef het 0-0.

Aan de andere kant had RVC met Merenique van der Made en Beau Stolwijk twee kleine kansjes, maar uiteindelijk was het laatste vrouw Kitty van den Hoven die voor de 0-1 zorgde. Een vrije trap vanaf ongeveer 25 meter ging over de keepster van RKDEO het doel in. Dit bleek ook de ruststand, die overigens al na 42 minuten behaald werd (en er was ook nog een drinkpauze).

In de tweede helft werd er al snel 5x gewisseld bij RVC. RKDEO bleef minimaal gelijkwaardig, al kwamen ze niet echt tot kansen. De gevaarlijkste was een vrije trap net buiten de 16, maar die ging gelukkig net over. Het duurde tot de 78e minuut totdat RVC de wedstrijd definitief besliste. Sabien Verdonk en Sandra van Veen zetten goed druk op de verdediging van RKDEO, Sandra veroverde de bal en kwam zo vrij voor de keeper en schoot de 0-2 binnen. Toen even later Fien Post met een afstandsschot de 0-3 binnen schoot, kon het bijna niet meer fout, omdat concurrent SEP dan nog 4x moest scoren.

In de tweede helft speelden we nog korter dan de eerste helft (41 minuten), dus begon het lange wachten op het einde bij de wedstrijd SEP – Olympia. SEP scoorde nog 1x, maar na tien minuten wachten mocht Dames 1 juichen en de bloemen in ontvangst nemen.

Een uitstekende prestatie van de Dames 1 die na 5 jaar in de middenmoot gespeeld te hebben (buiten gevaar van degradatie, maar ook zonder aanspraak te maken op de promotieplekken) al het enthousiasme nu beloond zien worden met het behalen van de nacompetitie. Omdat Dames 1 al in de hoogste klasse van West 2 speelt, zal samen met de ploegen uit het district Zuid 1 gestreden moeten worden voor promotie. Allereerst volgt er een uit- en thuiswedstrijd tegen Bavel (dat ligt onder Breda). Als die gewonnen wordt, dan plaatst RVC voor de tweede ronde.