RVC sleept in laatste wedstrijd nacompetitie binnen

Een seizoen na het promoveren van R.V.C. ’33 naar de tweede klasse, stond er op Sportpark Kaagjesland opnieuw iets moois te gebeuren. Het was de jonge Reeuwijkse ploeg gelukt om tot het einde mee te blijven doen om de eerste vier plaatsen op de ranglijst. Doordat concurrent Groeneweg niet meer speelde en maar een voorsprong van een punt op RVC had, kon RVC bij gelijkspel of winst de toegang tot de nacompetitie bemachtigen. Voor tegenstander Xerxes DZB stond er weinig meer op het spel, zij waren veilig en alleen de eer was nog te winnen in deze laatste competitiewedstrijd.

IMG_0657

De wedstrijd leek in eerste instantie een gelijk opgaand duel te worden, maar al snel nam RVC de overhand. Voetballend zag het er verzorgd uit en de eerste kansen konden al snel in de wedstrijd opgeschreven worden. Zowel Jelle van der Poel als Frank Stolwijk waren dichtbij de openingstreffer, maar zij zagen hun inzet net naast de paal scheren. Toch was het na een half uur spelen wel raak voor Jelle van der Poel, hij schoot hard en hoog binnen. Niet veel later was het opnieuw raak. Ditmaal uit een corner, die verdediger Menno Hogenelst binnen wist te koppen. Al in de eerste helft leek het benodigde punt dus al bijna binnen.

De tweede helft werd het hoge tempo van de eerste helft iets afgezwakt en was het voor RVC vooral noodzaak om geen tegendoelpunten te incasseren. Xerxes was niet bij krachten om RVC echt pijn te doen en leek de wedstrijd al snel in het slot te gaan. Toch konden er nog twee doelpunten genoteerd worden in de laatste 45 minuten van het reguliere seizoen. Wie anders dan Frank Stolwijk wist de 3-0 op mooie wijze binnen te koppen. Het andere doelpunt kwam van tegenstander Xerxes, die tien minuten voor tijd nog iets wist terug te doen, maar niet verder kwam dan 3-1.