BZ&PC Dames 2 pakt "de dubbel"

Afgelopen zaterdag speelde het reserve damesteam van BZ&PC de bekerfinale van de regio.

SG WZC uit Zoetermeer was in de finale op neutraal terrein de tegenstander. Na een sterke 4e periode was het BZ&PC die de beker de lucht in mocht tillen.

Het in de competitie nog stugge WZC, wist in de finale weinig het net te vinden. Ondanks de 2-1 achterstand na drie periodes, mocht BZ&PC van geluk spreken dat er een goede sluitpost op het doel lag.

In de vierde periode wist BZ&PC vrij snel langszij te komen, maar een bekeken boogbal zorgde direct voor een 3-2 achterstand. Met nog een paar minuten te spelen, wist BZ&PC wel raad met de overtal situaties en bracht met nog een kleine minuut te spelen een 3-4 voorsprong op het bord.

De wedstrijd werd degelijk uitgespeeld en op traditionele wijze kon Arwin Both (coach) te water.

Arwin: “Het is natuurlijk prachtig om de dubbel te pakken met deze meiden! Vooraf hebben we tegen elkaar gezegd dat we in elkaar moesten geloven en ons niet bezig moesten houden met randzaken. Diegene die dat het beste deed, zou de wedstrijd winnen”

Zo getuigde ook de wedstrijd, BZ&PC dat in de competitie al grote overmacht had, was ook in de bekerfinale, met sterk spelende debutantes, de sterkste ploeg. En de beker? “Die staat vanavond naast m’n bed, de dubbel pakken, zo prachtig! Dit is een droom die uitkomt” aldus winnend coach Arwin Both.