ESTO A2 levert unieke prestatie en pakt de KNVB-Beker

Afgelopen zaterdag 21 mei was het eindelijk zo ver, ESTO A2 stond de bekerfinale. Op neutraal terrein van het sportpark SHO in Oud-Beijerland moest het gaan gebeuren. In de competitie wilde het dit jaar met A2 niet echt vlotten dus kon de beker het seizoen nog een beetje glans geven. Om 15:00 uur was de aftrap van de wedstrijd tegen de andere finalist SEV A2 uit Leidschendam.

Tijdens de warming-up kwamen de ploegen op het veld er al snel achter dat de wind een grote rol zou spelen in deze wedstrijd. Direct na de aftrap was ESTO echter de bovenliggende partij en creëerden een flink aantal kansen, welke niet werden benut. Zoals een ongeschreven wet in het voetbal al aangeeft gebeurde het onvermijdelijke. De eerste de beste aanval van SEV zorgde gelijk voor een tegendoelpunt, dit was een flinke domper voor het zwart-witte team uit Bodegraven. Toch lukte het om vlak voor rust de gelijkmaker binnen te schieten. Een corner van Jordi Tuithof werd niet aangeraakt en draaide zo direct het doel in. Na nog wat kleine mogelijkheden bleef de ruststand 1-1.

Na de rust was het een totaal andere wedstrijd. De conditie was teneinde, de puf was er aan beide kanten uit en dat resulteerde aan weerskanten in meerdere krampaanvallen. De wedstrijd leek dood te bloeden en daarmee af te stevenen op penalty’s, er moest immers een winnaar komen. Totdat er in de slotfase een corner werd gegeven in het voordeel van de mannen van ESTO. Deze werd ingekopt door Max Pinkse. Zo lukte het toch er toch nog om binnen de reguliere speeltijd met de winst vandoor te gaan.

Na afloop is de ploeg door de KNVB gehuldigd en kon ESTO weer een beker in haar goed gevulde prijzenkast plaatsen. Op de thuisbasis in Bodegraven werd daarna nog even flink doorgefeest. Vrijdag 3 juni nemen de jeugdkampioenen van ESTO weer plaats op de open vrachtwagen kar voor traditionele jeugdkampioensoptocht door Bodegraven. De mannen van A2 kunnen dan trots hun beker showen.