RVC te sterk voor DOSR

De tweede nacompetitie wedstrijd tussen DOSR en RVC werd op donderdag 26 mei gespeeld. Samen met vele meegereisde supporters naar Roelofarendsveen moest RVC hier de opgebouwde voorsprong, 1-0, weten te verdedigen. RVC trad aan met dezelfde selectie als in de eerste wedstrijd..

In de beginfase zorgde vooral DOSR voor voldoende spektakel voor de ruim 800 toeschouwers. De eerste grote kansen werden wel gecreëerd maar niet afgemaakt, waardoor RVC de voorsprong kon behouden en zelfs uitbouwen. Het was een individuele actie van Robin Stolwijk die afsloot met een hard schot om de 0-1 aan te tekenen. Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht voor RVC, maar de scheidsrechter vond het nodig om DOSR een handje te helpen. Een onterechte strafschop was net het voor rust het cadeau en deze wist de DOSR spits, in twee instanties, binnen te schieten.

RVC kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft en het duurde dan ook niet lang voordat er opnieuw een voorsprong voor de Reeuwijkers op het scorebord verscheen. Een mooi uitgespeelde actie belande bij Frank Stolwijk, die na een korte dribbel de bal langs de doelman schoot. Met de hernieuwde voorsprong kreeg RVC de kracht om door te stomen. DOSR probeerde met de lange bal het  geluk te zoeken, maar de Reeuwijkse verdediging wist hier goed in op te treden. Aan de andere kant wist RVC ook zijn kansen te krijgen. Het was middenvelder Erik van Velzen die DOSR de das om deed. Hij wist in vijf minuten tijd twee keer te scoren, door zich op de juiste plek voor het doel te bevinden en koelbloedig af te ronden. De wedstrijd was met deze 1-4 volledig gelopen en RVC wist het duel netjes uit te spelen.

Aanstaande zondag staat hierdoor de eerste wedstrijd in de tweede nacompetitie ronde op het programma, uit tegen Hillegom.