Bodegraven handhaaft zich in 3e klasse

Een brief van de KNVB die op vrijdagavond op de mat viel bij de 12 verenigingen die nog actief zijn in de nacompetitie zorgde voor de nodige ophef. Door het overstappen van een aantal verenigingen van zondag naar zaterdag zijn er extra plekken beschikbaar in de 3e klasse. Naast de 6 winnaars van de tweeluiken zijn ook de 5 beste verliezers volgend seizoen actief in de 3e klasse. Bodegraven rekende zondag op eigen veld gemakkelijk af met Ammerstol en is dus al verzekerd van handhaving.

Tegen 4e klasser Ammerstol had Bodegraven even nodig om in zijn spel te komen. De bezoekers knokten voor elke meter en probeerden met lange ballen de verdediging van Bodegraven te verrassen. Deze hield echter vrij makkelijk stand en Ammerstol kon op wat afstandsschoten na niet veel creëren. Saad el Boutaybi had Bodegraven al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen zetten toen hij door Martijn Bakker diep werd gestuurd. El Boutaybi lag ruim voor op zijn directe tegenstander maar bij de aanname sprong de bal te ver van zijn voeten af waardoor de bal in de voeten van de doelman belandde.

De aanname van el Boutaybi was na een halfuur wel perfect. Hij controleerde een lange pass van Erwin Emonds en stond vervolgens oog in oog met de uitkomende doelman van Ammerstol. Beheerst schoot hij de bal langs de doelman en tegen de touwen en zette zo Bodegraven op een verdiende 1-0 voorsprong. Deze stand leek ook de ruststand te worden maar Bodegraven verdubbelde de score op slag van rust. Een voorzet van Frank Veelenturf belandde op het hoofd van de volledige vrijstaande Randy Zaal, die de bal via de doelman in het doel wist te werken.

Bodegraven leek een comfortabele tweede helft tegemoet te gaan maar 10 minuten na rust ontving Youri Voordouw een rode kaart na een opstootje in het strafschopgebied van Ammerstol. De speler van Ammerstol die aan de basis van het opstootje stond, mocht niet klagen dat hij slechts een gele prent kreeg. Niet lang na de rode kaart wist Ammerstol de aansluitingstreffer te scoren. Een prachtig afstandsschot belandde via de onderkant van de lat in het doel, ver buiten bereik van doelman Marco Vonk.

Bodegraven had de wedstrijd daarna echter snel weer onder controle, ondanks het feit dat zij met een man minder speelde. De ploeg beloonde zichzelf 20 minuten voor tijd door de marge weer op twee te brengen. Een mooie aanval over rechts stond hiervoor aan de basis. Midas Ruting legde de bal voor het doel op het hoofd van Randy Zaal, die bal vervolgens keurig voor de voeten van Martijn Bakker plaatste. Bakker had vervolgens geen moeite om het leder in het doel te werken, 3-1.

Ammerstol was gekraakt en Bodegraven had de score in het vervolg van de wedstrijd nog flink uit kunnen breiden. Randy Zaal leek op weg naar zijn tweede goal van de middag na een knappe steekpass van Frank Veelenturf. Aangekomen in het strafschopgebied werd hij echter gevloerd door een verdediger van Ammerstol, strafschop voor Bodegraven en bovendien een rode kaart voor Ammerstol. Frank Veelenturf benutte de strafschop en zette de 4-1 stand op het scorebord. Bodegraven kreeg in de laatste 10 minuten nog een aantal goede scoringskansen maar onder andere invaller Roy Snijder had zijn vizier niet op scherp.

Hierdoor bleef het bij 4-1, waardoor Bodegraven zich handhaaft in de 3e klasse. Komende zondag mag het nog wel op bezoek bij Ammerstol. Die ploeg zal dan nog flink aan de bak moeten om zelf ook een ticket voor de 3e klasse te bemachtigen.