Spannende finale Reeuwijk Cup

Op woensdag 8 juni werd de finale van de Reeuwijk Cup voor de groepen 5, 6, 7 en 8 gespeeld op het kunstgrasveld van CVC. Een heel seizoen hebben de teams hiernaartoe gewerkt. Vijf teams traden aan om een partijtje voetbal, hockey en korfbal te spelen. De Regenboog en Gerardus Majella waren vertegenwoordigd met 2 teams en de Venen met 1 team. Helaas was het andere team van de Venen niet aanwezig. De omstandigheden waren optimaal. De zon scheen en er waaide een verkoelend briesje. Aangemoedigd door een aantal enthousiaste coaches, ouders, opa’s en oma’s en juffen, gingen de teams de strijd aan.




De teams waren allemaal erg aan elkaar gewaagd en er werd fanatiek gespeeld. De coaches gaven tactische aanwijzingen vanaf de zijlijn. Ook de wisselspelers namen de tactiek door voor als ze weer het veld in mochten. Je kon zien dat de teams inmiddels aardig op elkaar ingespeeld zijn. Bij de voetbalwedstrijden werd er gespeeld met 1 doel, evenals bij de hockey. Dit gaf de wedstrijden een leuke dimensie mee. Er heerste een zeer sportieve sfeer. De scheidsrechters hoefden ook nu, terwijl er toch een beker op het spel stond, niet in te grijpen wegens onsportief gedrag.
De teams gingen gelijk op. Zowel de Regenboog als de GMS wisten veelvuldig te scoren. De meeste doelpunten vielen bij de korfbalwedstrijden. Halverwege de wedstrijden was het even tijd voor een glaasje limonade waarna de strijd weer verder kon gaan. Naarmate de wedstrijden vorderden, werd iedereen fanatieker, de beker kwam steeds dichterbij. De spelers waren er allemaal niet van overtuigd dat zij de winnaars waren, dus er moest gewonnen worden.
Nadat het laatste fluitsignaal geklonken had, werden de teams bij elkaar geroepen door de altijd enthousiaste organisatoren van de Reeuwijk Cup: Sabine en Carolien. Zij hielden de spanning er nog even in want er moest eerst een groepsfoto gemaakt worden. Daarna werd dan eindelijk het verlossende woord uitgesproken: de beker voor groep 7-8 is gewonnen door de Gerardus Majella! De beker voor groep 5-6 is gewonnen door de Regenboog! De teams waren door het dolle heen. Helaas viel de Venen niet in de prijzen. Door omstandigheden hebben zij aan een aantal wedstrijden niet mee kunnen doen.
Tevreden met het eindresultaat verlieten de spelers het veld. Ze kunnen terugkijken op een gezellig, sportief en leuk toernooi!
image[1]

image[2]

image[3]

image[4]

image[5]

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie