Verslag Lions Rottemerenloop door Patrick Binnendijk

Op zaterdag 18 juni vertrok ik samen met mijn broer Danny naar Zevenhuizen, voor de 27e Lions Rottemerenloop. Deze dag zou duidelijk worden dat het alles behalve droog zou blijven. Veel regen en ook een flinke wind moesten getrotseerd worden.Na een leuk ritje met de pendelbus richting de roeibaan,waar de start en finish lag, schreef ik me in voor de 15 km. Na een korte warming-up was ik er klaar voor. Het startschot werd verzorgd door oud-international Glenn Helder.
Vanaf de start zag ik twee andere lopers snel vertrekken maar ik besloot gelijk hierin niet mee te gaan. Mijn eigen  tempo pakken en niet gek laten maken.Na zes kilometer kon ik deze twee lopers al makkelijk passeren en zij hadden hier geen antwoord op. Voor mij liep Menno Lieven , die zo later bleek 1 km voor mij eindigde . Het parcours kende vele lange rechte stukken en de wind speelde vaak parten.Vanaf het 12 km punt kon ik de finish boog al zin liggen in de verte, en ik besloot volle bak te gaan richting de finish. Hier aangekomen verraste ik mijzelf met een eindtijd op de 15km, in 58:29 minuten/seconden. Dit was goed voor een tweede plaats op de 15km.
Na de prijsuitreiking en een bos bloemen rijker ging ik tevreden huiswaarts. Mijn broer Danny noteerde een eerste plek op de 10km in 34:41.
Tip: zorg ervoor dat je tijdens het lopen let op je loophouding. Hoofd recht houden, en niet ingezakt lopen.
27e-lions-rottemerenloop-18-06-2016
Foto: Cl/ps fotografie



Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie