Opnieuw druk weekend voor de TTB; Sven Strijk wint in Oud Gastel

Op zaterdag 25 juni stond TTB clubkampioen Sven Strijk individueel aan de start van de 1/3e triatlon in Oud Gastel. De wedstrijd ging over 1,3 km zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen. Na 400 meter zwemmen nam hij de koppositie in de wedstrijd over, en hij heeft deze tot het einde toe niet meer afgegeven. Hij finishte in 2:33:59, met een ruime voorsprong op de nummer 2.

Ook het 2e Divisie damesteam stond aan de start in Oud Gastel, zij voor een sprint (750m zwemmen/ 20 km fietsen/ 5 km lopen). Met flink wat support zette Daniëlle van Hattum finishte in een PR van 1:22:10, hiermee werd zij 55e, op de hiel gevolgd door Jorien Snel-Bongers (61e) in een tijd van 1:24:41, ook een PR. Elly van der Laan finishte in een tijd van 1:30:00, en Anja Slingerland completeerde het kwartet in een tijd vn 1:37:22 (83e). Ondanks de PR’s eindigde het team als 21e, en zakte daarmee naar de 15e plek in het klassement.

Op diezelfde dag startte ook de 1e Divisie mannen van Platform P/TTB Bodegraven. Zij moesten aan de bak in Stiens voor hun derde wedstrijd van het seizoen. Het team kende de nodige pech in de aanloop naar de wedstrijd toe, wat resulteerde in 3 starters in plaats van vier op de sprint. Ron Noordergraaf, inmiddels vaste kracht in het team, eindigde als 29e in een PR van 1:00:21. Andy Koolmees sprintte af in een tijd van 1:02:01 en werd daarmee 51e. Jaap de Lange, debutant in de 1e Divisie, maar herintreder bij de TTB, finishte als 85e in een tijd van 1:10:24. Het team werd 19e, en wist daarmee de top 10 positie net niet te handhaven. Platform P/TTB staat nu 11e plaats in het klassement en weet dus wat hen te doen staat volgende week, 2 juli, in Holten, waar een OD (1500m/40km/10km) op het programma staat.