Huis van Alles, Blooms en de bibliotheek straks onder één dak

Op maandagmiddag 4 juli was de kick-off van het Huis van Alles in de bibliotheek van Reeuwijk-Brug. Aanleiding was de ondertekening van de huurintentieverklaring tussen bloemist Blooms en gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Alle betrokkenen van de ver-/nieuwbouw waren hiervoor bij elkaar gekomen: Wethouder Martien Kromwijk, eigenaresse van Blooms, vertegenwoordiging vanuit de Bibliotheek De Groene Venen en vanuit zorg- en welzijnsorganisatie SAM en programmaraadleden Huis van Alles en andere genodigden.




Het gebouw voorziet straks in een Huis van Alles waar ook de bibliotheek een plek krijgt en daarmee behouden blijft voor Reeuwijk-Brug. Daarnaast zal bloemist Blooms ‘bloem en binnen’ verhuizen naar dit adres. Zij zijn nu schuin aan de overkant gehuisvest en willen graag uitbreiden in de directe omgeving. Het is een mooi voorbeeld van hoe nieuwe samenwerking(en) tussen ondernemers, welzijn en gemeente gestalte kan krijgen met als resultaat een bruisend en leefbaar dorp.

“De intentie is om alles zo snel mogelijk te realiseren. Dit geeft een impuls aan de wijk”, vertelt Wietse Bruinsma van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. “Het verlatingsgevoel aan deze kant van Reeuwijk is groter. We laten hiermee zien dat we activiteiten uitbreiden”, voegt wethouder Martien Kromwijk aan.

Voor eigenaresse Willemijn Van Meijeren-van de Velde gaat een nieuwe droom in vervulling. “We zijn heel blij met deze nieuwe ruimte. Door de verplaatsing van onze winkel krijgen we een grotere winkel, wat ten goede komt aan de klanten en Blooms. Door onze bloemenzaak krijgt het gebouw aan de voorkant al een vrolijkere uitstraling voor de mensen. Het moet een gebouw worden waar mensen graag even naar binnen lopen.”

Als alles volgens planning verloopt, zal Blooms begin januari 2017 open gaan op de nieuwe locatie.

Huis van Alles – Ontmoetingsplaats voor jong en oud

Het Huis van Alles is een locatie in het dorp waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen komen om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen; er is dagbesteding (voor jong en ouder), een Repair Café en een spelatelier. Inwoners kunnen terecht voor een gesprek, een kop koffie en om samen te eten. Daarnaast is het mogelijk om informatie, advies en/of ondersteuning te krijgen en om als vrijwilliger actief te zijn. Hiermee is het Huis van Alles een plek van en voor iedereen.

 

Ondertekening-4186

Ondertekening3-4195

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie