Boeiende competitie ESTO 1 in seizoen 2016-2017

Voor het eerst nemen vier verenigingen uit de Utrechtse regio deel aan de competitie 3e klas KNVB waarin ESTO 1 komend seizoen is ingedeeld. MSV ’19 uit Montfoort. Uit Utrecht PVC, zij spelen op het oude UVV complex waar Marco van Basten voetballend is opgegroeid. PVCV uit Vleuten is een vereniging met een geweldige voetbalpotentie vanwege de ligging in een grote nieuwbouwwijk. Als vierde vereniging voetbalvereniging Vreeswijk uit Nieuwegein.




Het is mooi dat ook V.V. Bodegraven weer in de 3e klas zit. In november mag ESTO thuis hun buur ontvangen voor de eerste derby. Van de resterende verenigingen komen er twee uit de Rotterdamse regio en overige uit de Goudse. Het is ook weer prima dat ONA haar terechte plaats in de 3e klas heeft veroverd. Dat belooft twee boeiende wedstrijden tegen deze Goudse stadsvereniging waar voetbal in de genen zit. De selectie van ESTO bestaat uit 33 spelers die met elkaar in de voorbereiding zullen moeten strijden om een plaats in het eerst elftal te verwerven. Het kampioenschap van ESTO 2 in het vorig seizoen maar ook de beloften uit A1, hebben voor een sterke aanwas gezorgd. Daarnaast zijn van buitenaf drie volwaardige selectiespelers lid geworden. Op 2 augustus starten de eerste trainingen en dinsdagavond 9 augustus staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, uit tegen WDS Driebruggen. Uiteraard doet ESTO mee met de Amstelcup. Op dinsdag 23 augustus wordt uit tegen Bernardus de eerste bekerwedstrijd gespeeld.

Esto 2 speelt voor de beker op 25 augustus de eerste wedstrijd tegen VVB, toch een beetje derby in de aanloop naar de competitie. Zondag 5 september wordt afgetrapt voor het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Pieter van Zoest heeft het vaste voornemen om in deze competitie de lat hoger te leggen en tenminste in het linker rijtje te eindigen. Het zal zeker spannend worden in deze nieuwe en boeiende competitie.

estovvb4 (1 van 1)

Door: Han Koevoets

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie