Waterpoloers BZ&PC zetten flinke stappen

De waterpolo herenselectie van BZ&PC heeft in een trainingsweekend flinke stappen gezet. Na de presentatie van de selectie en nieuwe staf, met hoofdtrainer Andreas de Heij en assistenten Peter Sterk, Gerrit Schep en Tjeerd Schaafsma,  werd op vrijdag avond een niet al te beste wedstrijd gespeeld tegen De Ham. In het duel om de SuperCup bleek de kampioen uit de 1e klasse duidelijk op dit moment verder te zijn dan BZ&PC. De eredivisie ploeg won met 7-14 van bekerwinnaar en 2e klasser BZ&PC. Het Bodegraafse publiek werd hiermee niet echt verwend.




Op zaterdag stonden 4 volledige wedstrijden op het programma. In een rommelige wedstrijd werd Katwijk, dat zich wel net handhaafde in de 1e klasse, verslagen met 13-9. Vervolgens won heren 2 met 8-5 van Katwijk 2. Een aantal jonge talenten maakte verdienstelijk hun debuut.

Aan het eind van de middag speelde BZ&PC tegen SVH. De Rotterdamse ploeg heeft zich flink versterkt en gaat voor het kampioenschap in de 1e klasse. Ondanks dat BZ&PC nog niet compleet was werd een goede wedstrijd gespeeld. Trainer De Heij was met name tevreden over de stap in controle en rust die de ploeg in deze wedstrijd had. SVH won uiteindelijk nipt met 7-8.

De slot wedstrijd werd gespeeld tegen 2e klasser Watervlo 1. Met een mix van spelers uit de selectie leek de pijp in deze 4e wedstrijd van de dag leeg na een 3-7 achterstand. Tot tevredenheid van de trainers knokte de ploeg zich terug en won met 9-8.

Op zondag werd na een bespreking onder mediterrane omstandigheden getraind in het buitenbad van Oudewater. In de middag stond een clinic bij de rugby club in Gouda op het programma. Op een ontspannen manier werd kennisgemaakt met deze sport, maar ook met de teamgeest en respect. Het intensieve weekend werd afgesloten met een BBQ met partners.

Een weekend die de waterpoloërs conditioneel en spirit een flinke sprong hebben bezorgd.

Op zaterdag 10 september om 20.00uur zal de ploeg er moeten staan. In de 1e ronde van de ManMeer!Cup moet in De Kuil opgenomen worden tegen de degradant uit de eredivisie,  MNC Dordrecht.

img_7662

rugby

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie