Zuid Holland Midden pupillen competitie in Reeuwijk

Zaterdag 27 augustus was de vierde en laatste wedstrijd van de Zuid Holland Midden pupillen competitie op de atletiekbaan in Reeuwijk. Ruim 400 pupillen uit de regio wisten de weg naar Sportpark Groene Zoom te vinden. Onder prachtige maar warme omstandigheden werkten de pupillen de onderdelen van het programma Athletics Champs af. ’s Morgens was het de beurt aan de mini, C en B pupillen en ’s middags kwamen de A pupillen hun wedstrijd afwerken.

Zowel ’s ochtends als ’s middags begon de wedstrijd met een teamestafette. De pupillen liepen zo snel als ze konden één voor één een parcours terwijl ze door het aanwezige publiek en hun teamgenoten werden aangemoedigd. Met het starten van de teamestafette zat de sfeer er gelijk goed in. Na de teamestafette gingen de teams verder met de rest van het programma. De hele dag was er een gezellige drukte en bedrijvigheid op de atletiekbaan. Maar liefst 17 pupillen van Sportclub Reeuwijk deden aan deze wedstrijd mee. Ze behaalden prachtige prestaties en wisten maar liefst 58 persoonlijke records scherper te stellen. Podium plaatsen waren er ook. Bij de meisjes pupillen A2 mochten Adina Bron en Jonne Boot met hun team op de hoogste trede plaatsnemen. Aelin Smits werd bij de mini pupillen met haar team tweede.

Aan het eind van de ochtend en van de middag werd er ook een eindklassement en een aanmoedigingsklassement gemaakt na vier wedstrijden. In het eindklassement ontvingen Wessel Baas (zesde plaats) en Robin de Haan (elfde) bij de jongens pupillen A2 een beker. Bij het aanmoedigingsklassement waren er ook prijzen voor Aelin Smits (zevende), Jochem Hofland (vierde), Sven van Wijk (achtste) en Adina Bron met een keurige vijfde plaats.